Primul medicament împotriva obezității creează isterie. Veniturile producătorului de medicamente au explodat

Data publicării:
Unsplash.com
Descriere foto: Unsplash.com

Pacienții se îndreaptă către primul medicament nou pentru obezitate care a ajuns pe piață în ultimii ani, ceea ce sporește profiturile producătorului de medicamente Novo Nordisk A/S.

Într-un domeniu lipsit de opțiuni, cererea depășește oferta pentru Wegovy, o injecție săptămânală lansată în iunie care reduce apetitul pacienților și îi ajută să piardă aproximativ 15% din greutatea corporală. Veniturile producătorului danez de medicamente pentru obezitate au crescut cu 41% în ultimul trimestru, un procent fără precedent. 

Este posibil ca pandemia să fi jucat un rol în motivarea oamenilor să slăbească, pe fondul dovezilor că kilogramele în plus pot înrăutăți rezultatul pentru cei care suferă de Covid-19, a declarat miercuri directorul general Lars Fruergaard Jorgensen. Dar medicamentul este, de asemenea, primul medicament cu prescripție medicală pentru slăbire care a obținut autorizația în SUA, unde majoritatea adulților sunt supraponderali și se luptă fie să dea jos kilogramele, fie să le mențină.

"Cererea este puternică", a declarat Fruergaard Jorgensen în cadrul unei conferințe telefonice de miercuri. "Este, desigur, regretabil că nu putem ajuta toți pacienții". Compania lucrează prin constrângerile de aprovizionare pentru a produce și ambala o cantitate cât mai mare de medicamente, a spus el, dar dezechilibrul ar trebui să se rezolve la începutul anului viitor.

 

Citește continuarea pe DC Business.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel