Pizza, bună și la dietă. Dr Bilic: „Este o mâncare atât de nevinovată”

Data publicării:
Pizza, foto Vitalii Chernopyskyi , unsplash.com
Descriere foto: Pizza, foto Vitalii Chernopyskyi , unsplash.com

Toată lumea tinde să fugă de pizza atunci când vine vorba de diete de slăbit. Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, spune însă că pizza nu ar fi atât de rea pentru siluetă, dacă o consumăm inteligent. 

Potrivit medicului, pizza nu este nimic altceva decât un sanwich mai consistent.

„Consum pizza. Este o mâncare atât de nevinovată. Am înțeles săptămâna trecută că a fost ziua mondială a sandwich-ului, și chiar mă gândeam că sandwich-ul este un fel de pizza mai săracă. În pizza avem multă pâine.

E o mâncare a săracului… cred că orice popor are această cultură pentru alimentele care sunt făinoase, și dacă se poate făinos amestecat cu grăsime, e ceva ce simțurile noastre sunt înnebunite după această combinație.
Este sățios, hrănitor, este la îndemâna oricui. Și până la urmă ce avem? O bucată de aluat pe care punem niște brânză și câteva, atenție, bucăți de șunculiță.

Despre cât se consumă, trebuie să spună silueta fiecăruia, și aș spune apoi gradul de sedentarism. Pentru că ce avem acolo, un amestec de grăsime cu făină, care este  ușor să fie transformat în depozite de grăsime și în kilograme în plus, dacă noi nu consumăm această energie pe care o dăm organismului. 

Aici vine fairplay-ul nostru metabolic și strict partea de arderi. În momentul în care ne permitem, avem o muncă fizică grea sau, eu știu, facem sport mult, putem să mâncăm liniștiți. Adică e partea aia de făinoase din farfurie.

Cred că putem mânca două, trei triunghiuri de pizza în loc de pâine sau jumătate de pizza fără probleme”, a declarat Mihaela Bilic despre consumul de pizza la Digi24Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel