Pică participarea României la Eurovision 2024? SRTv: „Subiectul nu a fost discutat”

Data actualizării: | Data publicării:

Perioada de înscriere a fost între 25 august-15 septembrie 2023.

Perioada înscrierilor pentru Eurovision 2024 a fost între 25 august și 15 septembrie, anul acesta. De altfel, o singură declarație oficială a însoțit atitudinea TVR cu privire la participarea României la cel mai mare eveniment artistic din Europa. 

Fanii înfocați ai celebrei competiții au început să-și pună întrebări cu referire la participarea țării noastre la ediția din anul ce urmează, la Eurovision 2024. Cu toate acestea, singurele date care circulă prin mediul online sunt cele oferite de EVZ, acolo unde directorul TVR a oferit câteva detalii.

Vezi și: Eurovision 2024. A fost anunțat orașul care va găzdui competiția muzicală: „Se aliniază perfect cu spiritul competiției”

Subiectul participării nu a fost discutat la nivelul conducerii SRTv, prin urmare, nu există nicio decizie oficială.

„Subiectul participării la Eurovision 2024 nu a fost discutat la nivelul managementului SRTv, motiv pentru care, deocamdată, nu a fost luată o decizie în acest sens”, a precizat Dan Turturică, președintele-director general al TVR, potrivit EVZ.

Cu toate acestea, după cum am precizat mai devreme, perioada înscrierii a trecut, iar în ciuda acestui fapt, încă nu există un răspuns ferm în privința viitorului României în cadrul competiției europene.

Vezi și: Theodor Andrei dezvăluie toate secretele din spatele competiției Eurovision. Decizia luată de artist: „O poveste de la cap la coadă”

Andrei Theodor, motivul pentru care SRTv nu mai are bani?

În ediția de anul trecut, Eurovision 2023, au fost cheltuiți aproximativ 400.000 de euro, iar rezultatul a fost dezamăgitor pentru România. Performanța tânărului ne-a dus pe ultimele locuri, iar publicul român a fost foarte furios.

Cu toate acestea, să fie acest rezultat de anul trecut, motivul pentru care SRTv nu ar dori să se implice în acest an în celebra competiție? Fanii așteaptă cu sufletul la gură orice declarație oficială din partea conducerii TVR, iar până atunci ei nu pot decât spera ca țara noastră să fie inclusă în competiția mult așteptată.

Vezi și: „Eu sunt mulțumit”. Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision 2023, despre faptul că a primit 0 puncte în semifinală: „Nu sunt ofticat”

De asemenea, ultima declarație de la TVR legată de participarea României la Eurovision a fost publicată în data de 1 septembrie 2023. Fanii competiției pot găsi niște speranță în faptul că TVR anunță condițiile participării:

„Orice melodie lansată începând cu 1 septembrie este eligibilă pentru concursul 2024, care va avea loc la Malmö, Suedia, în luna mai a anului viitor.

Regulamentul Eurovision Song Contest prevede:

Cântecele (versurile și compozițiile muzicale) trimise pentru a reprezenta țara la ESC trebuie să fie originale și nu trebuie să fi fost lansate și/sau interpretate public parțial sau integral înainte de 1 septembrie.”, este notat în declarația oficială a TVR.

Cu toate acestea, nu a fost dovedită o legătură certă între rezultatul dezastruos al României de anul trecut și implicarea țării noastre în ediția ce urmează.

Vezi și: Theodor Andrei, gafă de mari proporții. Ce mesaj a transmis artistul legat de Ucraina și alte state participante la Eurovision



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel