„Eu sunt mulțumit”. Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision 2023, despre faptul că a primit 0 puncte în semifinală: „Nu sunt ofticat”

Data publicării:
Theodor Andrei, foto PRO TV
Descriere foto: Theodor Andrei, foto PRO TV

Theodor Andrei, reprezentatul României la Eurovision 2023, a fost invitat în emisiunea La Măruță, de la PRO TV, unde a vorbit  despre prestația care i-a adus un val imens de critici.

Piesa interpretată de Theodor la cel mai cunoscut concurs de muzică din Europa a obținut un record negativ – cea mai slabă participare a României de până acum: „Eu sunt mulțumit! Eu nu sunt ofticat!”, a declarat acesta.

În ciuda acestui fapt, artistul nu înțelege de ce publicul nu a apreciat prestația lui și a avut 0 puncte în semifinală: „Nu pot să-mi explic asta! Eu știu clar că românii din diaspora ne-au votat. Au fost mulți fani străini care ne-au susținut. Suportul din partea străinilor a fost copleșitor”.

De asemenea, cântărețul a fost mulțumit și de ținuta în jurul căreia s-au iscat foarte multe discuții: „Mie mi-au plăcut hainele”, a declarat acesta.

Theodor Andrei i-a recunoscut lui Cătălin Măruță faptul că Eurovision 2023 a reprezentat pentru el un adevărat roller coaster emoțional: „Am rămas cu un gust amar. Am început să mă întreb despre mine, dacă n-am fost suficient... te pune pe gânduri. E un carusel emoțional. Visul meu pe traseul ăsta... de multe ori l-am văzut ca pe un coșmar!”.

În ciuda rezultatului și al călătoriei tumultoase, tânărul este mai mult decât fericit cu experiența trăită: „E o chestie pe care dacă o trăiești o dată în viață... e arhisuficient!”, a recunoscut Theodor.

 

Theodor Andrei, reprezentantul României de anul acesta de la Eurovision, nu a reușit să ducă țara noastră în finala competiției.

România, reprezentată de Theodor Andrei cu piesa "D.G.T. (Off and On)", a ratat calificarea în finala concursului Eurovision 2023.

Reprezentantul ţării noastre a concurat în cea de a doua semifinală a competiţiei.

 

Suedia este marea câștigătoare Eurovision! Loreen a cucerit pentru a doua oară trofeul

Suedia, reprezentată de cântăreaţa Loreen, a câştigat ediţia din acest an a Eurovision, care s-a desfăşurat sâmbătă seara la Liverpool.

Loreen, clasată pe primul loc în competiţia muzicală la ediţia din 2012, este a doua artistă care a câştigat Eurovisionul de două ori după Johnny Logan, care a câştigat pentru Irlanda, în 1980 şi 1987.

Loreen a obţinut un total de 583 de puncte după ce voturile publicului şi ale juriului au fost combinate, fiind urmată de finlandezul Kaarija, care a obţinut 526 de puncte pentru melodia Cha Cha Cha.

 

Cântăreaţa israeliană Noa Kirtel, reprezentând Israelul, s-a clasat pe locul al treilea cu melodia Unicorn, fiind urmată de Marco Mengoni, care a interpretat cântecul Due vite.

 

Ucraina, câştigătoarea ediţiei de anul trecut, s-a clasat pe locul al şaselea, prin cântecul Heart of Steel, interpretat de artistul Tvorchi, notează Agerpres. 

Nu este prima dată când Loreen câștigă competiția

În 2012, artista cucerea publicul cu piesa "Euphoria", care a dus-o nu doar pe podium, ci a făcut-o să fie și marea câștigătoare a competiție de atunci. 

Suedia a câştigat până acum şase ediţii ale concursului Eurovision - doar Irlanda reuşind să depăşească această performanţă.

Ultimul câştigător suedez a fost cântăreţul Mans Zelmerlöw cu melodia "Heroes", la Viena, în 2015, notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel