Pericolul pe care îl ascunde postul intermitent. Mihaela Bilic: „Pot apărea stări de iritabilitate și insomnie”

Data publicării:
Mihaela Bilic, captură video Youtube
Descriere foto: Mihaela Bilic, captură video Youtube

Mihaela Bilic a vorbit despre beneficiile și efectele negative pe care fastingul le aduce în organismul uman.

Postul intermitent a devenit din ce în ce mai popular printre toate persoanele care-și doresc să ducă un stil de viață mai sănătos sau care își doresc să piardă câteva kilograme în plus. Persoanele care se gândesc să adopte fastingul au toate motivele, spune Mihaela Bilic, care enumeră multitudinea de beneficii de care ne putem bucura, dacă adoptăm acest stil de viață extrem de răspândit. 

„Mesele rare induc organismul într-o stare de cetoză, reglează nivelul insulinei, stimulează sinteza de hormoni de creștere și deblochează slăbitul. Ne disciplinăm și comportamentul alimentar, învățăm să nu mai ronțăim ce prindem și ne întărim toleranța la foame. Metabolismul are de câștigat, pauzele alimentare îi dau răgazul să facă puțină curățenie și regenerare celulară. Se activează autofagia, un proces prin care corpul digeră și reciclează toate proteinele provenite din deșeuri, celule moarte și îmbătrânite.

Postul alimentar are efect anti-îmbătrânire, ameliorează diabetul de tip 2 și inhibă procesele inflamatorii. Pentru cei care vor să scape de kilogramele în plus, fasting-ul este o soluție rapidă de a slăbi pentru că se topesc cu precădere depozitele de grăsime, iar masa musculară este protejată”, a declarat Mihaela Bilic, potrivit ciao.

Citește și: Mihaela Bilic, despre „Foamea sufletului” și întoarcerea la simplitate, la Pastila de Frumusețe | VIDEO

Efectele negative ale postului intermitent

Totuși, dacă vreți să adoptați această dietă, trebuie să știți că pot exista și câteva efecte negative, spune Mihaela Bilic. Aceste stări neobișnuite pot dispărea în câteva săptămâni, motiv pentru care nu trebuie să vă alarmați, spune medicul nutriționist.

„Poate o ușoară deshidratare, dacă nu consumăm suficiente lichide. La început pot apărea stări de iritabilitate și insomnie, care dispar rapid odată ce ne intrăm în ritm. Mai poate exista și o stare de slăbiciune combinată cu somnolență, până organismul se obișnuiește cu noul stil de viață. Sunt suficiente 2-3 săptămâni ca să ne obișnuim. Pe lângă faptul că ne recăpătăm silueta, absența mâncării ne dă energie și o stare de bine. Să mâncăm mai puțin și mai rar este sănătos”, mai spune Mihaela Bilic.

Pe aceeași temă: „Îngrașă foarte tare”. Gustarea care îți sabotează silueta. Bilic: Atenție mare la cantitate, mâncați cât încape într-o palmă

Produsul care înlocuiește pâine și are puține calorii

Recent, medicul nutriționist dezvăluia pe rețelele de socializare cu ce putem înlocui pâinea, dacă ne dorim să nu avem prea multe calorii la o masă. Este vorba despre discurile de porumb, care au doar beneficii, spune Mihaela Bilic. Acestea sunt perfecte pentru o masă de mic dejun, fiind ușor de savurat lângă diverse preparate.

„Porumb…altfel
Nu, nu strâmbați din nas, nu sunt discuri de orez expandat! Este porumb cu un strop de sare și, credeți-mă, merită să gustați!
Tot pachetul are 25 g și 95 cal, adică exact cât o felie de pâine. Doar că nu e una, ci 5 bucăți pe care să faci sendvișul care îți place. Poate să țină și loc de fulgi de mic dejun în combinație cu iaurt sau lapte bătut.
Fiecare disc de porumb are 5 g și 19 cal, aproape nu contează ca și aport caloric! Vă promit, au gust de mămăligă răscoaptă, exact ca și coaja aurie care rămânea lipită de ceaunul bunicii!
Variantă de pâine fără calorii și fără gluten, ăsta e porumbul expandat!”, a fost postarea scrisă de Mihaela Bilic pe rețelele de socializare. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel