Patru motive pentru care trebuie să bei lapte. Beneficiile neștiute pe care le are pentru sănătate

Data publicării:
Sursa foto: freepik.com
Descriere foto: Sursa foto: freepik.com

Iată de ce este bine să bei lapte în fiecare zi.

În zilele noastre, există extrem de multe tipuri de lapte vegetal, cum ar fi cel de migdale, de ovăz, de cocos sau de soia.  Și, chiar dacă s-a dovedit că această băutură provenită de la animale are multe beneficii pentru sănătate, mulți oameni își pun încă semne de întrebare în ceea ce-l privește și se întreabă dacă este bun sau nu laptele pentru sănătate, notează EatThis.

Din cauza unor perspective diferite asupra laptelui de vacă care s-au răspândit în ultima vreme peste tot în mediul online sau la TV, mulți oameni se întreabă dacă acesta este sănătos sau dacă ar trebuie să fie înlăturat permanent din alimentație. Pentru a înlătura însă toate suspiciunile care se tot aud cu privire la acest aliment foarte gustos, specialiștii au dezbătut câteva dintre caracteristicile și beneficiile sale de bază, pe care trebuie să le afli și tu.

Iată câteva beneficii ale consumului de lapte

1. Laptele poate ajuta la obținerea unor oase mai puternice

Potrivit specialiștilor, laptele chiar conține "substanțe nutritive care susțin sănătatea oaselor, cum ar fi calciul, magneziul și zincul". 

Mai mult, cercetătorii sugerează că oamenii nu ar trebui să evite laptele nici la vârste mai înaintate, deoarece această băutură îi poate ajuta să mențină masa osoasă și să prevină osteoporoza, care este o problemă comună cu care oamenii se pot confrunta pe măsură ce înaintează în vârstă.

Un alt raport din 2022 afirmă că combinația de calciu și proteine din lapte este crucială pentru sănătatea oaselor și că atât copiii, cât și adulții mai în vârstă care sunt vegani sunt mai expuși riscului de fractură osoasă. 

VEZI și: Chipsurile, dăunătoare pentru organism. Avertismentul nutriționiștilor: „Nici măcar nu conțin cartofi. Au substanțe dăunătoare organismului”

2. Este o sursă importantă de proteine

Produsele lactate pot fi surse excelente de proteine de înaltă calitate, dar mulți oameni stau departe de aceste alimente și băuturi din cauza conținutului mai mare de grăsimi. Cu toate acestea, dacă eviți să bei lapte, pierzi o cale ușoară de a obține un impuls de proteine.

De exemplu, o cană standard de lapte va oferi aproximativ 8 grame de proteine de calitate. În schimb, dacă ai opta pentru o opțiune vegetală, cum ar fi laptele de migdale, este posibil să obții doar aproximativ 1 gram, în medie.

 

3. Laptele poate susține sănătatea imunitară

Potrivit nutriționiștilor, laptele poate ajuta, de asemenea, la stimularea sistemului imunitar, datorită unor nutrienți precum sunt zincul și vitamina A.

Vitamina A este importantă atât pentru sănătatea imunitară, cât și pentru vedere, motiv pentru care este deosebit de important pentru copii să înceapă să primească suficient de mult din acest micronutrient de la o vârstă fragedă. Cercetările sugerează, de asemenea, că zincul este util în imunitate, iar unele rapoarte spun în mod specific că ar putea fi unul dintre nutrienții fundamentali necesari pentru sănătatea imunitară.

Citește și: Fructul care elimină grăsimea de pe burtă. Consumă-l în fiecare dimineață

4. Vei primi un plus de vitamine B

Consumul unui singur pahar de lapte poate oferi organismului tău un aport util de mai multe tipuri de vitamine B. B12 este cea mai proeminentă în lapte, ceea ce poate fi în beneficiul celulelor nervoase și al vaselor de sânge. 

Te-ar putea interesa și: Leguma minune pe care o poți consuma primăvara. Bilic: „Este un “dușman de moarte” pentru bacteriile cauzatoare de ulcer, dar și leguma numărul unu în protecția anticancer”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel