Mihai Bendeac, în depresie din cauza substanțelor interzise și a alcoolului: „Chestii foarte puternice, care ușor, ușor îți afectează și creierul”

Data actualizării: | Data publicării:
Mihai Bendeac, captură video YouTube
Descriere foto: Mihai Bendeac, captură video YouTube

Mihai Bendeac a vorbit despre perioada tulbure din viața sa, când ajunsese dependent de medicamente de somn, dar și de alcool. 

Mihai Bendeac este, cu siguranță, unul dintre cei mai controversați actori din România. Cu un uriaș succes profesional, pe plan personal, actorul duce lupte grele cu depresiile și dependențele. Într-un video ajuns viral pe rețelele de socializare, Bendeac povestește cum ajunsese să nu mai poată merge nici la baie, din cauza stării de rău pe care o avea de la alcool și medicamentele pentru somn. 

”De la 22 de ani și până în momentul ăsta eu nu am dormit niciodată fără somnifer, niciodată.

Deci, sunt 14 ani, noapte de noapte, și nu sunt de astea somn ușor, levănțică, nu, tată. Ci chestii foarte puternice, care ușor, ușor îți afectează și creierul...  După aia, bă, totuși, nu pot să fiu defazat în prima parte a zilei pentru că am luat somnifer. Și atunci, chimicale foarte puternice… dar nu pot să scriu așa pe gol, merge o sticlă de whisky. Da, dar scriu zilnic… Pai da, mă, dar dorm. Pai da, dar mâine o să fiu mahmur. Păi nu, că iau pastile și merg și substanțele interzise. Da, bă, dar și băut, și substanțe interzise și pastile. Da, bă, dar dorm că mâine iar pastile...  Am ajuns într-un punct al depresiei, probabil că și substanțele m-au ajuns din urmă, în care timp de multe, multe zile, trei sau patru, n-am mâncat nimic, după două zile nu mai puteam să merg să fac p@p#. Făceam p@p# într-o sticlă sau mai multe sticle de lângă pat”, a spus Mihai Bendeac, conform unor imagini ajunse virale în mediul online.

Ce nu ar suporta Mihai Bendeac la iubita sa: „Mă enervează foarte mult”

A încercat să se sinucidă de trei ori


Actorul a dezvăluit, în umră cu câțiva ani, că suferă de tulburare bipolară și spune că a fost pe punctul de a-și lua viața, de trei ori. 


" Sunt foarte multe momente în care întru într-o pasă neagră. Am vrut să mă sinucid de 3 ori. În facultate eram depresiv, mă trezeam noaptea și mă ardeam cu țigară. M-am trezit odată că eram pe jumătate pe fereastră. Nu știu cum s-a întâmplat. Am vrut să mă sinucid din motive profesionale. Ultima dată am vrut acum vreo doi ani și ceva. M-am temut să nu am eșec în plan profesional. Erau momente în care cedăm. Pentru mine este foarte important ceea ce fac", a povestit actorul in urma cu ceva timp.

Tulburarea bipolară se manifestă prin episoade de manie sau depresie, stările alternând. Actorul și-a cerut scuze publicului său pentru momentele în care a pierdut controlul și a reacționat ciudat. 

" Sunt o fire bipolara, psihotica si dementa... E adevarat. Si imi cer iertare pentru momentele in care poate reactionez ciudat sau impulsiv. Dar asta sunt si nu pot sa ma prefac pentru a da bine si glamour la TV", a recunoscut Bendeac intr-o postare a sa mai veche de pe o retea de socializare.

Ce religie are Mihai Bendeac. Declarațiile controversate ale actorului: „Mi-e milă de credincioșii ortodocși”

Despre viața de artist, ziua vesel, noaptea trist

Chiar dacă rolurile pe care le interpretează aduc zâmbetul pe buzele oamenilor, în viața de zi cu zi, actorul s-ar descrie a fi mai mult melancolic și spune că îi este uneori greu să se monteze și să intre în pielea „sufletului petrecerii”. 

„Stii care este cea mai mare temere a mea si cea mai mare anxietate pe care o am?! Faptul ca oameni au senzatia ca a venit responsabilul cu distractia. Este cel mai greu lucru cu care trebuie sa traiesc. Eu din trei zile, doua sunt la pamant din punct de vedere psihic, eu pot sa ma montez cand intru pe scenă, pentru ca sunt un personaj.

Altminteri, eu nu sunt sufletul petrecerii in viata de toate zilele”, a declarat Bendeac în podcastul lui Cătălin Măruță. 

 

Astrograma lui Mihai Bendeac: Vor urma doi ani DE NEUITAT. Vom auzi multe ştiri interesante despre viaţa lui


Dependența de somnifere

 

Mihai Bendeac a mai vorbit, în trecut, despre depresiile cu care s-a luptat, despre tulburarea bipolară cu care a fost diagnosticat, dar și despre eforturile sale neobosite de a-și depăși stările limitative. Actorul a găsit un ajutor uriaș în somnifere, la care spune că apelează de mai mulți ani.

„De cele mai multe ori ma trezesc la ore diferite. Primele doua ore sunt cele mai complicate din cauza faptului ca iau somnifere. Dimineata este o perioada pana cand creierul isi revine din efectele somniferelor. Inainte era mai usor ca luam un somnifer inainte sa ma culc si acum ma trezesc dupa 4 ore si mai iau unul.

Sunt extrem de multe motive pentru care le iau. La un moment dat trebuie sa mi fac timp si sa merg trei saptamani- o luna undeva intr-un centru si sa ma pun pe picioare. N-am incercat pana acum din comoditate, frica.

Eu am inceput sa iau de pe la 21-22 de ani diferite chestii. Am luat una foarte puternica si n-am sa uit toata viata mea. Eram in pat, era un aer conditionat care batea spre pat, am luat pastila si ma uitam la tv, la un talk show, si la un moment dat am auzit din ecran: „Dar domnul Bendeac ce face?”. Am inceput sa merg, nu ma ascultau picioarele, m-am intins si dupa cand am deschis ochii trecusera 8 ore, eram inghetat. (...)  A fost dragoste la prima vedere, am zis: ”Asa se doarme”, a mai explicat Mihai Bendeac în cadrul podcastului. 

 

Mihai Bendeac, adevărul despre orientarea sa sexuală: „În mod sigur nu sunt heterosexual”Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel