Ce religie are Mihai Bendeac. Declarațiile controversate ale actorului: „Mi-e milă de credincioșii ortodocși”

Data publicării:
Mihai Bendeac, captură video Youtube/ Acasă la Măruță
Descriere foto: Mihai Bendeac, captură video Youtube/ Acasă la Măruță

Mihai Bendeac a făcut o serie de declarații controversate la adresa religiei ortodoxe. 

Mihai Bendeac a ieșit mereu din tipare și nu s-a sfiit să șocheze cu declarații total neașteptate. Recent, fostul jurat de la IUmor a vorbit despre relația lui cu divinitatea și a criticat religia ortodoxă. Actorul spune că el nu crede că Dumnezeu ar pedepsi oamenii și că îi e milă de credincioșii care privesc cu teamă divinitatea.

 

„Nu, nu am îmbrățișat „altă religie”. Nu cred în ideea de religie. Mi-e milă de credincioșii ortodocși. Părerea lor despre Dumnezeu este jignitoare. O divinitate absurdă, veșnic îmbufnată, oricând gata să pedepsească, să dea boli cui râde de ea, să blesteme generații întregi pentru o „greșeală' a cuiva… Așa dobitoc?! Dacă asta ar fi divinitatea… Sunt mai bun. Și i-aș transmite că vreau neapărat în Iad', a declarat Mihai Bendeac, potrivit Antena Stars.

VEZI ȘI: Mihai Bendeac, adevărul despre orientarea sa sexuală: „În mod sigur nu sunt heterosexual”


Mihai Bendeac a trecut la religia starurilor de la Hollywood

În urmă cu câțiva ani, actorul dezvăluia că a renunțat la religia ortodoxă, deși îl iubește pe Dumnezeu. Acesta a trecut la scientologi, la fel ca multe vedete de la Hollywood, cum ar fi Tom Cruise.

„Având în vedere că am renunțat la religia ortodoxă în urmă cu ceva ani, multă lume mă întreabă dacă mai cred în Dumnezeu și dacă am îmbrățișat altă religie. Nu am o problema cu a răspunde. Îl iubesc pe Dumnezeu. Acesta a fost motivul pentru care am renunțat la o religie care o folosește.


Nu, nu am îmbrățișat „altă religie'. Dar pot spune, clar și apăsat, că scientologia mi-a schimbat viața. În ce mod? Dacă vă spun că tot ce vreau se împlinește, mă credeți? Prieteni, dacă vă tăiați o mână sau un picior, vi se schimbă personalitatea? Totul e în minte. Dar nu în cea pe care o știți. Sunteți datori față de voi să știți cine sunteți', spunea Mihai Bendeac, acum câțiva ani, potrivit Antena Stars.

 

Ce este Scientologia

 

Potrivit Wikipedia, Scientologia este o mișcare religioasă ezoterică controversată, creată în 1952 de scriitorul american de literatură științifico-fantastică L. Ron Hubbard (1911–1986) ca o continuare a dianeticii, create tot de el. Este inclusă în categoria reliiglor OZN, uneori numită „sectă”.

Sediul organizației este la Los Angeles.

 

Scientologia susține că practicile și credințele sale se bazează pe cercetarea științifică. În realitate, este vorba despre o combinație dintre filozofia orientală și cercetările personale ale lui Hubbard efectuate în mai multe domenii și informațiile revelate în urma „audierilor”. „Audierea” este examinarea vieții prezente sau a „vieții anterioare” a membrilor grupării religioase.

 

Organizația nu publică date oficiale globale referitoare la numărul membrilor. Reprezentanții organizației dau uneori cifre pe țară, uneori fac estimări globale (de ordinul milioanelor). Organizația îi consideră membri pe toți cei care au participat vreodată la cursuri organizate de ea.

Surse independente consideră că numărul total al membrilor este probabil undeva între câteva zeci de mii și 100.000.

Membri celebri: Tom Cruise, John Travolta, Anne Archer, Jenna Elfman, Kirstie Alley, Chick Corea, Priscilla Presley, Nancy Cartwright, Laura Prepon.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel