Mihaela Bilic, dietă la 52 de ani: „Mănânc o dată-n zi, nu îmi place apa și beau lapte ca un bebeluș”

Mihaela Bilic, captura video PRO TV
Descriere foto: Mihaela Bilic, captura video PRO TV

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a dezvăluit care este dieta cu care se menține în formă la 52 de ani.

Invitată în emisiunea FRESH by UNICA, Mihaela Bilic a dezvăluit că mănâncă o singură dată pe zi.

„Eu mănânc o dată-n zi, nu îmi place apa și am recunoscut-o, adică sunt consecventă în afirmații. Beau lapte precum un bebeluș, beau ceai, mânânc ciorbă, nu-mi place apa, nu beau apă! Și, altfel, mănânc puțin, pentru că ăsta este metabolismul, asta este alegerea mea, sunt o persoană sedentară, leneșă și comodă. Nu am reușit să fac din sport un prieten și un aliat și, atunci, în momentul în care nici nu faci mișcare, trebuie să tai și mai mult din aportul caloric. M-am auto-condamnat la această restricție de cantitate și sărăcie din punct de vedere caloric, însă, atunci când mănânc, mănânc tot ce îmi place. Nu am nicun fel de interdicții, nu mi-e frică să mănânc merdenele, șnițel, catofi prăjiți. Este adevărat, însă, că este rar și cantitatea este mică. Atunci când spun merdenele, nu știu dacă am mâncat în ultimele 5 luni, dar, în capul meu, faptul că am permisiunea și că nu este interzis, contează. La fel și cartofii prăjiți, cred că am mâncat acum 3 luni, dar, din nou spun, nu îmi interzic nimic și încerc pe perioada zilei să mă amăgesc, să amân”, a spus Mihaela Bilic, în emisiunea Fresh by Unica.

Vezi și: „Creează chiar probleme psihice”. Mihaela Bilic, adevărul despre alergii, intoleranțe alimentare și imunitate. Ce cauzează dezechilibrele din organism / EXCLUSIV

Cum păcălește foamea

„Dacă îmi este foarte foame, mai iau un covrig cu un lapte bătut, mai mănânc o banană sau o supă cremă, astfel încât să trag de timp și să ajung la masa de seară. O dată-n zi este, dar e seara, când pot să stau relaxată la masă și să am această bucurie că mi se cuvine o masă-n zi. E o chestiune de antrenament și de perseverență. Nu mă mai întreb îmi place, nu-mi place. Este o realitate. E o chestiune de realism și de a pune un echilibru între silueta pe care ți-o dorești și puțina mâncare pe care poți să ți-o mai permiți. De multe ori fac comparație, apropo de bugetul financiar… Sunt un om sărac, din punct de vedere buget de calorii și mă comport în consecință. Un om sărac nu se duce la mall și nu se uită cu jind la toate vitrinele alea, pentru că știe că în buzunar n-are decât 3 lei. Deci, eu încerc să am contact minim cu mâncarea, tocmai ca să nu-mi aduc aminte în fiecare moment că sunt un om sărac”, a adăugat Mihaela Bilic.

 

Te-ar putea interesa și:

 

Câtă carne ar trebui să mănânci într-o săptămână. Bilic: „Atenție, asta include și mezelurile, nu doar friptura”

Dieta cu de toate. Mihaela Bilic: „Greșim grav. Putem și trebuie să mâncăm din toate”

Cum ar arăta o zi din viața ta fără mâncare? Mihaela Bilic, despre dependența de ronțăit: „Este exact ca și cum am fi într-o relație de iubire”

„Foamea sufletului”, cartea prin care Mihaela Bilic te învață cum să „vindeci” relația cu mâncarea: „Un pic de indulgență pentru ființa noastră”

 

Vom ajunge să consumăm gândaci? Mihaela Bilic, explicație pentru acest tip de alimentație / EXCLUSIVGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Dată: 06 mai 2023, 08:16 | Categorie: Diete
Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience