Mihaela Bilic, dietă cu o singură masă pe zi. Face asta de 10 ani: „Te ajută să îți menții silueta”

Data publicării:

Mihaela Bilic a dezvăluit principiile care o ajută să se mențină în formă.

Mihaela Bilic nu oferă doar cele mai bune sfaturi, când vine vorba de dietă și un stil de viață sănătos, ci celebrul medic nutriționist și-a creat chiar ea o disciplină ca la carte, pentru a se menține în cea mai perfectă formă fizică. Dacă până la vârsta de 40 de ani, corpul reacționează diferit în fața diverselor alimente, după ce ai trecut de acest prag, specialista spune că apar inevitabil și primele dificultăți de a slăbi. Ajunsă, astfel, la vârsta de 53 de ani, Mihaela Bilic are o disciplină de fier, pentru a arăta impecabil, iar unul dintre secretele sale se pare că este faptul că aceasta mănâncă doar o dată pe zi. Acesta nu e un obicei nou, ci specialista l-a adoptat în urmă cu mai bine de 10 ani.

„Eu oricum mănânc o dată pe zi de mai bine de 10 ani, înainte să se inventeze această noțiune de intermittent fasting, pentru simplul fapt că bugetul meu de calorii e mic și nu am cum să-l mai cheltuiesc pe două mese. Dar lucrul acesta, fiecare își găsește ritmul în funcție de activitate.

Eu nu sunt o persoană matinală, nu îmi este niciodată foame dimineața, deci sar fără nicio problemă peste micul dejun. Și atunci probabil că la prânz mănânc o supă sau un iaurt și am o masă seara și funcționează foarte bine. Sunt persoane care mănâncă o dată în zi de când se știu și nu țin post intermittent, ci efectiv este un ritm de alimentație care te ajută să îți menții silueta.”, a declarat Mihaela Bilic pentru Playtechștiri.

Citește și: Mihaela Bilic, semnal de alarmă: „Nu vă lăsați păcăliți de etichetă și nu le consumați pe post de apă”

Cum arată cina ideală

Dacă, de regulă, mediul nutriționist spune că își ia masa consistentă la cină, trebuie menționat și faptul că aceasta este tot foarte slab calorică, predominant bazată pe proteină slabă, dar și pe legume, ambele fiind extrem de slab calorice, dacă sunt gătite corect. 

„Săracă. Într-o farfurie de 20 cm, o bucată de carne sau de pește și cu niște legume sau o tocăniță cu carne și legume. E un singur fel de mâncare și încerc să mă satur cu el.”, a continuat medicul nutriționist.

Citește și: Dieta cu două mese pe zi. Nu contează dimensiunea porției sau ora la care mănânci. Mihaela Bilic: „O dată pe săptămână e voie să vă faceți de cap”

Cafeaua cu lapte ține de foame

Dacă simte nevoia de o gustare între mese, Mihaela Bilic spune că apelează la celebra cafea cu lapte, care nu doar că îi place extrem de mult, dar ajută și la o sațietate ridicată. Mai mult, în acest fel, specialista spune că își ia și energia de care are nevoie în acea zi, un motiv în plus pentru a savura regulat o cafea. 

„Cafea. Eu sunt o fană de cafea și nu cafea oricum, ci cafea cu lapte, pentru că îmi place laptele, ține și de foame. Dacă bei cafea cu lapte ai stomacul plin și poți mai ușor să aștepți masa de seară. Ceaiul pentru mine nu are neapărat un interes, mai degrabă ceaiul de fructe băut în loc de apă. Dar cafeaua cu lapte și cafeaua în sine mi se pare un tonic și un energizant.”, mai spune Mihaela Bilic.

VEZI și: Mihaela Bilic, dietă cu shaorma și merdenele: „Mănânc la fast-food o dată pe săptămână”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel