Meniu pentru picnicul de 1 mai. Chef Joseph Hadad: „Am făcut o selecție de preparate, care se păstrează bine și sunt gustoase reci”

Data publicării:
Sursa foto: freepik.com
Descriere foto: Sursa foto: freepik.com

Chef Joseph Hadad îți propune meniul complet pentru picnicul de 1 mai, în cazul în care te-ai decis ca anul acesta să nu mergi la mare. 

Urmează unul dintre cele mai frumoase și importante weekenduri prelungite pentru români, cel de 1 mai, care anunță faptul că suntem din ce în ce mai aproape de vară. Așadar, majoritatea oamenilor profită din plin de aceste zile libere și pleacă departe de casă, fie la mare, munte sau chiar într-un city break, în altă țară. Totuși, dacă încă nu ți-ai făcut niciun plan, chef Joseph Hadad vine în ajutorul tău. Ce-ar fi să organizezi un picnic în aer liber, mai ales dacă vremea de afară ar fi ofertantă? Mai mult, celebrul bucătar propune și un meniu pe măsură, ușor de realizat, dar foarte delicios.

„Pentru mesele în aer liber, la pădure sau în parc, am făcut o selecție de preparate pe care vi le recomand, preparate care se păstrează bine la transport și care sunt gustoase așa reci, fără să necesite încălzirea.

Pregătiți o alternativă de hotdog în care crenvurștii să nu fie proaspăt scoși de la fiert. Alegeți crenvurști de calitate pe care îi înveliți în aluat de plăcintă (foietajul s-ar putea să fie neplăcut când se răcește) și îi dați la cuptor până se coace aluatul. Pot fi mâncați reci, cu un pic de muștar deasupra.

Salata de cartofi este o opțiune bună pentru picnic. Păstrați-o în lada frigorifică până o puneți pe păturică și fiți curajoși cu ingredientele, adăugați ardei iuți murați sau înlocuiți mărarul sau pătrunjelul cu coriandru, adăugați capere și multe alte artificii de gust, după creativitatea proprie.”, a scris chef Joseph Hadad, pe blogul său personal. 

Te-ar putea interesa și: Alimentele care NU se congelează niciodată. Chef Joseph Hadad: „Textura lor va fi una complet diferită”

Salatele, perfecte pentru picnicul de 1 mai

Mai mult, poți prepara oricând și câteva salate extrem de fresh, perfecte pentru vremea de afară. Nu trebuie însă să folosești drept materie primă salata, ci trebuie să te axezi pe alte legume de sezon, care sunt mai rezistente la temperaturile crescute. 

„Tot o salată, dar mai fresh, pentru că avem nevoie și de așa ceva, este una de morcov. Foarte simplu, morcov dat pe răzătoare, amestecat cu ceapă verde și pătrunjel tocate și completată cu sare, ulei de măsline și zeamă de lămâie. Se păstrează foarte bine, spre deosebire de salatele din frunze verzi.

Și încă o variantă de salată care merge bine pentru un picnic este cea de cuscus cu castravete tocat cubulețe și caise confiate tocate cubulețe, la care puteți adăuga și niște brânză feta sfărâmată, totul stropit cu ulei de măsline. Aveți, însă, grijă ca cuscusul să fie complet răcit când îl amestecați cu castravetele, pentru a preveni deteriorarea acestuia din cauza căldurii emanate de cuscus.

Inspirați-va din preparatele de five oclock tea, și pregătiți clasicele sandvișuri cu castravete. Aveți nevoie doar de pâine (cele tradiționale se fac cu pâine albă tip toast, dar eu vă recomand o pâine de calitate, făcută cu maia, pentru că este mult mai gustoasă), cremă de brânză și felii de castravete.”, a mai spus acesta.

VEZI și: Chef Joseph Hadad, rețete vegetariene ușor de preparat: „Le dă gust și savoare’’

Dulcele perfect pentru picnic

Și cum nicio masă nu este completă fără dulce, chef Joseph Hadad propune să pregătim câteva fursecuri delicioase sau pandișpan cu fructe de sezon. 

„Pentru „ceva dulce” aș merge pe varianta fursecurilor moi cu fulgi de ciocolată și un pandișpan cu fructe de sezon. Sunt dulciuri care se comportă foarte bine la transport.

Și nu uitați să pregătiți de acasă băuturi cu gust și sănătoase, cum ar fi limonadele cu fructe sau ierburi aromatice în ele, pe care le puteți îndulci în loc de zahăr cu miere sau sirop de agave.”, a conchis el.

Citește și: Rețete simple și gustoase cu ouă, din întreaga lume. Chef Joseph Hadad: "O selecție rapidă a unor rețete delicioase, care sper să vă inspire"



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel