Chef Joseph Hadad, rețete vegetariene ușor de preparat: „Le dă gust și savoare’’

Data actualizării: | Data publicării:
Joseph Hadad, sursa foto Facebook, unsplash.com
Descriere foto: Joseph Hadad, sursa foto Facebook, unsplash.com

Chef Joseph Hadad a dezvăluit câteva modalități ingenioase și gustoase prin care putem prepara legumele. 

Joseph Hadad este considerat unul dintre cei mai apreciați bucătari din țara noastră. Acesta vine în ajutorul gospodinelor cu rețete delicioase, în special pentru vegetarieni sau pentru persoanele care țin postul Paștelui.

’’Legumele simple, coapte, sunt printre vedetele sezonului, însă ele devin și mai interesante atunci când le oferim puțină atenție și câteva ingrediente în plus, pentru a obține o masă delicioasă direct din cuptor și, de cele mai multe ori, vegetariană sau chiar vegană. Am adunat pentru acest articol câteva preparate pe bază de legume, ușor de gătit acasă și foarte gustoase’’, a scris Chef Joseph Hadad pe blogul său.


Ciuperci


Ciupercile sunt des folosite de către gospodine în preparatele lor. Acestea sunt delicioase, au numeroase beneficii pentru organism și sunt ușor și rapid de pregătit. De asemenea, acestea se pot integra în numeroase rețețe și sunt perfecte pentru vegetarieni sau pentru perioada de post, deoarece sunt o sursă importantă de proteină. Astfel, cunoscutul bucătar ne oferă câteva idei și trucuri despre cum putem să gătim ciupercile în așa fel încât să obține preparate delicioase și pline de savoare.

’’Ciupercile la cuptor sunt ceva obișnuit, însă dacă le pui puțin unt și niște usturoi, devin deja un fel de mâncare în sine. Amestecați într-un bol câteva linguri de unt topit cu 2 căței de usturoi zdrobiți, frunzele de pe două crenguțe de cimbru proaspăt și o linguriță de oțet balsamic. Asezonați cu sare și piper negru proaspăt măcinat și adăugați pălării de ciuperci în castron, amestecând bine. Întindeți ciupercile pe o tavă tapetată cu foaie de copt și dați la cuptor pentru aproximativ 20 minute, până se înmoaie și caramelizează ciupercile’’, a dezvăluit Joseph Hadad.

Te-ar putea interesa și: Rețete simple și gustoase cu ouă, din întreaga lume. Chef Joseph Hadad: "O selecție rapidă a unor rețete delicioase, care sper să vă inspire"

Dovlecei

La fel ca ciupercile, dovleceii au numeroase proprietăți asupra organismului. Aceștia pot fi preparați rapid la cuptor, pe grătar, trași în tigaie sau prăjiți și pot fi integrați într-o mulțime de rețete. Deși par ușor de preparat, este necesar să acordăm mai multă atenție detaliilor, iar în acest sens, Chef Joseph Hadad ne arată cum putem să gătim dovleceii pentru a obține un preparat gustos și care sunt ingredientele cheie pe care trebuie să le adăugăm.


‘’Pe de altă parte, spre deosebire de ciuperci, dovleceii pot fi destul de insipizi dacă sunt gătiți simplu. Această rețetă ușoară le dă gust și savoare. Tăiați dovlecei mici pe lung în sferturi și puneți-i pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Stropiți-i din abundență cu ulei de măsline, și presărați deasupra usturoi feliat, fulgi de ardei iute, frunze de cimbru proaspăt, sare și piper. «Masați» dovleceii astfel încât și fie bine acoperiți cu aromele presărate și dați la cuptor pentru 13-15 minute, până se înmoaie și rumenesc puțin. La final presărați deasupra coajă de lămâie rasă și serviți-i cu sferturi de lămâie puse alături’’, a explicat bucătarul.

Conopidă


De multe ori ne întrebăm ce să mai preparam de mâncare. În acest caz, conopida este ideală pentru zilele de post, însă se poate integra şi în meniul săptămânal pentru a avea parte de diversitate culinară. De asemenea, conopidă poate să fie gătită în atât de multe feluri, iar Chef Joseph Hadad ne oferă câteva recomandări esenţiale despre cum o putem obţine cât mai rapid un preparat delicios.


’’Și ce ați zice de o «friptură» de conopidă? Aveți nevoie de o căpățână de conopidă întreagă pe care să o puneți într-o tava de cuptor. O înconjurați de roșii cherry, sferturi de ceapă roșie și păstăi de fasole verde. Asezonați cu sare și stropiți cu ulei de măsline din abundență. La final, presărați peste conopidă oțet balsamic și dați la cuptor aproximativ o oră și jumătate. Când s-a înmuiat și rumenit și este gata de servit, garnisiți-o cu pătrunjel proaspăt tocat’’, a conchis Chef Joseph Hadad.

Citește și: Chef Joseph Hadad, rețete de post: „Dă un gust extraordinar’’. Condimentul excelent pentru preparatele din spanac



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Gabriela Ungureanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel