Rețete simple și gustoase cu ouă, din întreaga lume. Chef Joseph Hadad: "O selecție rapidă a unor rețete delicioase, care sper să vă inspire"

Data publicării:
Joseph Hadad, sursa foto Facebook, pexels.com/ colaj Spectacola
Descriere foto: Joseph Hadad, sursa foto Facebook, pexels.com/ colaj Spectacola

Chef Joseph Hadad a oferit câteva alternative ingenioase prin care putem pregăti ouăle.

Ouăle sunt printre cele mai folosite ingrediente din bucătăria românească, fiind potrivite atât pentru micul dejun, dar și pentru o rețetă ce va fi servită la cină sau la prânz. Totuși, dacă v-ați plictisit de clasicele ouă fierte sau de ouăle prăjite, ați ajuns exact unde trebuie. Celebrul chef Joseph Hadad a adunat unele dintre cele mai populare rețete de ouă din întreaga lume, care îți vor fi, cu siguranță, de ajutor, data viitoare când intri în bucătărie și nu mai știi ce să pregătești rapid și delicios. 

"Am făcut o selecție rapidă a unor rețete delicioase, care sper să vă inspire. Ouăle de prepeliță nu sunt doar gustoase, dar și tare amuzante și arată spectaculos indiferent cum le-ai găti. Iar thailandezii le gătesc în multe feluri, de la simplele ouă fierte, la tigăi cu multe orificii în care le prăjesc și până la mâncarea stradală atât de apreciată. Un astfel de preparat se face cu ouă de prepeliță fierte, decojite și învelite în aluat de colțunași wonton. Dacă nu găsiți acest aluat la magazinele chinezești, fie puteți să îl preparați în casă, fie folosiți un aluat congelat, cum ar fi cel de quiche, întins foarte subțire și tăiat în pătrate. Înveliți oul într-un pătrat de aluat și lipiți marginile. Puneți câte 3 ouă înfășurate pe o țepușă de lemn și prăjiți-le în baie de ulei. Serviți-le cu sos picant.", a scris chef Joseph Hadad, pe blogul său personal.

Te-ar putea interesa și: Cum se prepară corect caramelul. Trucurile simple pe care nu le știai: „Dacă evitați câteva greșeli, șansele să aveți parte de un caramel de nota 10 sunt destul de mari”

Cum prepari ouăle scoțiene

O altă alegere ingenioasă o reprezintă și ouăle scoțiene, care te vor impresiona cu siguranță. Acestea merg servite oricând alături de o salată, iar consistența crocantă, dar în același timp și moale, te va face să le prepari din nou și din nou. 

"Ouăle scoțiene sunt un fel interesant. Sunt ouă fierte, învelite în carne de cârnați și prăjite pentru un exterior crocant și un interior moale. Puteți schimba, însă, compoziția de carne și să folosiți în schimb compoziție pentru falafel. Pentru un rezultat delicios, cel mai bine ar fi ca gălbenușul ouălor să fie încă moale. Așa că fierbeți ouăle puțin și puneți-le curățate imediat în apă rece, astfel încât să se oprească procesul de gătire. Țineți cont că ele vor mai trece o dată prin încălzire atunci când vor fi prăjite. Lucrați cu delicatețe cu ele, pentru că având miezul moale, șansele să se spargă sunt foarte mari. Puneți compoziția de carne sau năut între două foi de copt și presați-o într-un strat gros de jumătate de centimetru, așezați oul în mijloc și înfășurați-o în jurul lui. Pentru un rezultat extra-crocant, dați-le prin pesmet panko și apoi prăjiți. Merg perfect cu o salată.", a mai spus celebrul chef.

Citește și: Proteinele vegetale pe care trebuie să le consumi în post. Chef Joseph Hadad: „Nici nu le bănuiați”

Chef Joseph Hadad, ouă în stil mexican

Nu în ultimul rând, nu trebuie să uităm nici de ouăle preparate în stil mexican, spune chef Joseph Hadad. Acestea au luat o amploare destul de mare în ultima vreme în mediul online, unde toată lumea a încercat să reinterpreteze rețeta în mod propriu. Ele mai sunt numite și shashouka, iar gustul de roșii proaspete, cu diferite condimente și cu ouă se armonizează perfect, fiind atât un brunch, cât și un mic dejun excelent.

"Puteți să vă inspirați și din mâncarea mexicană pentru huevos rancheros, adică ochiuri făcute în sos de roșii. Preferabil este să folosiți roșii proaspete pe care să le tocați mărunt și să le puneți la sotat, dar puteți merge și pe varianta prescurtată cu roșiile de la conservă. Odată ce aceste sunt gătite și asezonate după gust (sare, piper, boia afumată, oregano, ce vreți voi), faceți „gropi” în tigaie, în care să așezați ouăle sparte și trageți puțin de albuș să se combine cu sosul de roșii. Vor fi gata când albușul s-a albit și gălbenușul este încă moale. Puteți să le serviți cu tortilla sau cu pâine și guacamole. Dar puteți face și varianta turcească, menemen, în care ouăle sunt făcute jumări printre sosul de roșii tocate, la care puteți adăuga și ardei gras tocat mărunt.", a mai dezvăluit Joseph Hadad.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel