Medicul Vlad Ciurea, secretul banal care te ajută să fii energic toată ziua. Poți uita de cafea: „De acolo pleacă totul”

Data publicării:
Vlad Ciurea, captură video Youtube
Descriere foto: Vlad Ciurea, captură video Youtube

Medicul Vlad Ciurea a dezvăluit cum să fii energic toată ziua, fără cafea. 

Cunoscutul medic neurochirug Alexandru Vlad Ciurea a dezvăluit care este lucrul banal care ne ajută să avem energie întreaga zi, fără a consuma cafea sau alte energizante. 

Medicul Vlad Ciurea, secretul banal care te ajută să fii energic toată ziua

Specialistul susține că secretul stă în toată puterea noastră, dispoziția şi tăria pe care o avem sau pe care ne-o inducem vine din creier. Totodată, contează și alimentația pe cre o avem, dar și cât de mult ne odihnim. 

”Reţeta este foarte simplă: eu trebuie să fiu convins de ceea ce trebuie să fac, eu sunt convins de mine. În 1935 s-a născut ultimul Dalai Lama, care a spus că toată puterea se află în creier, aici este totul. Puterea minţii este cea mai importantă, ea este cea care te împinge înainte.

Am un grup de studenţi împreună cu care am studiat acest fenomen – cei care nu ştiu exact, în fruntea noastră este lobul prefrontal, acesta îţi dă energia să mergi înainte, nu cafeaua multă, nu Coca Cola, ci trezitul de dimineaţă, odihna de peste noapte, o alimentaţie corespunzătoare, gânditul pozitiv, zâmbetul, acestea te împing înainte.

Lobul reenergizează organismul şi de acolo pleacă totul”, a răspuns celebrul medic, atunci când a fost întrebat despre rețeta unui tonus atât de bun ca al lui, relatează pleytech.ro

Lista celor mai toxice alimente pentru creier

Profesorul Vlad Ciurea a dezvăluit care sunt alimentele cele mai dăunătoare pentru creier. Așadar, trebuie să ne ferim de prăjelile de toate tipurile, spune acesta, dar și de alimentele extrem de condimentate. Doar în acest fel, creierul va putea funcționa în condiții cât mai bune pe termen lung.

„Toate prăjelile fac rău. Tot ce se face în ulei fierbinte. Au anumite proteine care se degradează. Dacă ne mai gândim și la cărnăria care vine în valuri, toate acestea fac rău. Și super condimentate, la fel fac rău”, a explicat profesorul Vlad Ciurea, în cadrul podcastului cu Adrian Artene.

Există, de asemenea, și câteva lucruri care salvează creierul și care-i prelungesc viața. Concret, vorbim predominant despre lichide. 

„În schimb, creierul are un avantaj, pe care noi nu-l luăm în considerare, trebuie să-i dăm apă foarte multă. Eu spun să se bea 2 litri de apă pe zi. Și apa-i 78% din creier. El plutește, mai mult sau mai puțin, și atunci trebuie să-i dau apă în continuu. Ceaiul verde e un alt remediu minunat pentru creier, cafeaua face bine, dar nu exces. Un alt alimente interesant e ciocolata, cea amăruie, fără zahăr, pentru că sunt împotriva lui.

Creierul se odihnește. Orele de somn dovedite clar sunt între ora 10-00 noaptea, ele ar trebui respectate. Fără televizor, liniște, fără știri negative, dușul de seara și culcarea. Poți citi ceva, nu pe tabletă sa pe telefon.”, , a continuat acesta. 

Citește și: Exercițiul important pentru creier. Vlad Ciurea: Eu îi zic "prăjiturica creierului"

Recunoașteți personajul? A făcut furori în filme și este considerată una dintre cele mai bune voci din România

„21 de ani de când am luat decizia să scap de suta de kilograme”. Dieta cu care Irina Reisler și-a schimbat complet viața



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel