Exercițiul important pentru creier. Vlad Ciurea: Eu îi zic "prăjiturica creierului"

Data publicării:
Vlad Ciurea, captură video Youtube
Descriere foto: Vlad Ciurea, captură video Youtube

Medicul Vlad Ciurea a explicat cum ne menținem creierul sănătos. Ce este "prăjiturica creierului".

Medicul neurochirurg Alexandru Vlad Ciurea a vorbit despre cum să ne antrenăm creierul pentru a fi mai liniștiți și echilibrați și a explicat ce înseamnă "prăjiturica creierului".

Sănătatea creierului este starea de funcționare a creierului în domeniile cognitiv, senzorial, socio-emoțional, comportamental și motor, permițând unei persoane să își realizeze întregul potențial pe parcursul vieții, indiferent de prezența sau absența unor tulburări.

 

Diferiți factori determinanți legați de sănătatea fizică, mediile sănătoase, siguranța și securitatea, învățarea pe tot parcursul vieții și conexiunea socială, precum și accesul la servicii de calitate influențează modul în care creierul nostru se dezvoltă, se adaptează și răspunde la stres.

Aceștia fac loc strategiilor de promovare și prevenire pe tot parcursul vieții. Optimizarea sănătății creierului prin abordarea acestor factori determinanți nu numai că îmbunătățește sănătatea mintală și fizică, dar creează, de asemenea, efecte sociale și economice pozitive care contribuie la o mai mare bunăstare și ajută la progresul societății.

 

Citește continuarea pe DC Medical. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel