Părintele tânărului ucis în accidentul de la 2 Mai cere închisoarea pe viață pentru Vlad Pascu: „Dacă ești mamă ar trebui să îți educi copilul de la început”

Data publicării:
Sursă foto: Realitatea TV, Pro TV
Descriere foto: Sursă foto: Realitatea TV, Pro TV

Mama tânărului ucis în accidentul de la 2 Mai a fost prezentă în cadrul unui protest, în Piața Victoriei.

Accidentul de la 2 Mai a șocat publicul român, mai ales dacă se ia în considerare fondul pe care a sosit acest accident- după „Azilele Morții”, explozia de la Crevedia, explozia de la Călimănești sau chiar moartea tinerei de la Mangalia și nu numai. Accidentul a fost produs de un tânăr, Vlad Pascu, în vârstă de 19 ani, care a condus imprudent prin localitățile Vama Veche și 2 Mai.

Vezi și: Primele declarații ale lui Vlad Pascu, cel care a provocat tragedia din 2 Mai: „Nu pot să dau timpul înapoi"

Oprit de două filtre de poliție, el nu a fost reținut din varii motive, unul dintre acestea aducând în discuție presupusa lipsă a testelor pentru identificarea substanțelor interzise de lege, din corp. După mai multe discuții în presă, cât și în public, dar mai ales la nivelul structurilor de conducere, Vlad Pascu oferise primele declarații oficiale, pentru presă:

„Îmi pare rău pentru cele întâmplate. Nu pot să dau timpul înapoi", a spus Pascu, în timp ce intra în sediul DIICOT, potrivit știrileprotv.

Tânărul ar  fi fost caracterizat de diverse apariții pe platformele de socializare, acolo unde „brava” cu situația materială. 

În urma accidentului, doi tineri au fost uciși pe loc, un băiat și o fată (N.R. Roberta și Sebastian), amândoi studenți, iar părinții și familiile lor au rămas îndurerate. Mai mult de atât, din cauza evenimentului mama lui Sebastian a ieșit în stradă cu mai mulți apropiați pentru a protesta față de cele întâmplate.

Ea cere închisoarea pe viață pentru Vlad Pascu, după ce a protestat alături de alți oameni în Piața Victoriei. Ei aduseseră flori albe și pancarte cu mesaje precum „Siguranţă pentru viitorul tău!”, „Ignoranţa ta, pierderea noastră” sau „Nu este de ajuns”, notează Viva.

Vezi și: Noi imagini cu Vlad Pascu, în care acesta se laudă cu bani și droguri: Am businessuri de mai mulți bani decât o să aveți voi dacă faceți foamea cu pateu toată viața

Declarația emoționantă a mamei victimei nu a trecut neobservată în rândul publicului:

„Dacă ești mamă, mamă în adevăratul sens al cuvântului, ar trebui să îți educi copilul de la început, cum m-am chinuit eu să-mi educ copiii. Din puținul nostru, le-am oferit tot, le-am dat o educație, cursuri, tot ce se putea face într-o viață normală să ajungă ceva. Să rămână în închisoare pe viață, zic eu. Cum copiii noștri au rămas acolo jos, cred că așa ar trebui. Toți tinerii ar trebui să iasă pentru o schimbare, să aibă siguranță noaptea pe stradă.”, a spus ea, potrivit Antena3CNN.

Femeia a continuat să-și susțină argumentul, punându-și speranța în generația celor două victime și speră ca „aceștia să schimbe această țară”:

„Eu sper ca generaţia lui Sebi şi a Robertei să schimbe cumva această ţară. Aceasta este speranţa mea. (…) Să aibă mai multă siguranţă pe drumurile publice, să aibă siguranţă să meargă singuri pe stradă”, a spus mama lui Sebastian Olaru, potrivit sursei menționate.

Vezi și: Cristian Tudor Popescu, reacție dură în cazul șoferului drogat care a omorât doi tineri, în accidentul de la 2 Mai: „A fost antrenat de părinți și aruncat între oameni ca un terorist sinucigaș"

Nici tatăl lui Sebastian nu a rămas pasiv în fața celor întâmplate, descoperind cu ceva timp în urmă camera GoPro a fiului său, care ar fi pornit imediat în momentul impactului:

„Sebi avea în ziua accidentului o cameră GoPro la el. O avea în borseta pe care o avea la brâu şi camera aceea, exact în momentul impactului, a pornit. Am exact momentul când l-a lovit, fără imagini, doar sunet. Nu puteţi să vă daţi seama cât am putut să stau să o ascult. Exact a pornit camera când mi-a lovit băiatul. Se aude scârţâitul de roţi, se aude când îi loveşte pe ceilalţi copii, se aud gemetele copiilor care chemau ajutor. Se aud maşinile când trec pe lângă ei, se aude când vin martorii şi îi găsesc. Se aude o fată care zbiară şi spune că este un băiat rupt de la jumate, se aude când se sună la Poliţie, se aude tot. Se aude momentul când vine Poliţia, când vine salvarea, când îi ia, cum sunt îngroziţi. Se aude şi momentul când îi pune folia pe el, se aude tot. 37 de minute este toată înregistrarea, cred că s-a terminat bateria apoi. Se aude exact lovitura!”, a declarat, pentru Antena 3, Valentin Olariu, tatăl studentului ucis, notează Hotnews.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel