Primele declarații ale lui Vlad Pascu, cel care a provocat tragedia din 2 Mai: „Nu pot să dau timpul înapoi"

Data publicării:
Vlad Pascu, captură Pro TV
Descriere foto: Vlad Pascu, captură Pro TV

Vlad Pascu, cel care a intrat fără milă într-un grup de 5 persoane cu mașina, a făcut primele declarații, la câteva săptămâni de la producerea accidentului.

Săptămânile trecute mai multe tragedii zguduiau România, printre care și accidentul teribil din stațiunea 2 Mai, în care doi tineri și-au pierdut viața. Vlad Pascu, în vârstă de 19 ani, a fost protagonistul întregii scene, aflându-se la volan sub influența substanțelor interzise și luând astfel, pe loc, viața unei feit și a unui băiat. Tot atunci, alte trei persoane au mai fost rănite. Acum, tânărul își așteaptă pedeapsa, iar în decursul zilei de joi, 14 septembrie, acesta a fost scos din arest și dus la DIICOT, acolo unde a făcut noi declarații.

„Îmi pare rău pentru cele întâmplate. Nu pot să dau timpul înapoi", a spus Pascu, în timp ce intra în sediul DIICOT, potrivit știrileprotv.

Mai mult, întrebat de reporteri dacă își asumă vina pentru tragedia pe care a produs-o și prin care a lăsat două familii îndoliate, acesta a răspuns pozitiv.

„Îmi asum(...)Îmi pare foarte rău și nu am ce să spun”, a spus Vlad Pascu. 

Mama lui Vlad Pascu este și ea vizată de DIICOT

Nu doar tânărul a ajuns în fața DIICOT-ului, ci și părinții acestuia. Potrivit aceleași surse de mai sus, mama băiatului de 19 ani este și ea audiată, după ce a fost suspectată de faptul că ar încerca să „șteargă” urmele accidentului și să-l ajute, astfel, pe fiul său să iasă nevătămat din închisoare.

Concret, aceasta este bănuită de faptul că ar fi încercat să șantajeze mai mulți martori din dosar, care să vorbească în favoarea lui Vlad Pascu, deși în urmă cu ceva timp femeia recunoștea faptul că acesta a greșit și că trebuie să plătească conform justiției. 

Ce spuneau părinții tânărului, imediat după accident

Dacă acum aceștia sunt bănuiți că ar încerca să-l ajute pe fiul lor să scape nevătămat, imediat după producerea accidentului, aceștia își exprimau durerea fără margini pe care o au față de drama pe care copilul lor a provocat-o. 

”Nu există cuvinte prin care se ne exprimăm durerea și șocul provocate de această tragedie în care fiul nostru a fost implicat. Înțelegem pe deplin situația, suntem părinți și suntem conștienți că nimic nu poate înlocui un copil. Pierderea unui copil este cea mai mare tragedie pe care un om o poate încerca.

Căutăm să găsim un echilibru și dorim să ne oferim sprijinul și susținerea pentru tratamentele medicale necesare pentru a veni în ajutorul familiilor greu încercate.”, au declarat părinții lui Vlad Pascu pentru hotnews.ro.

„Nu încercăm să-l absolvim pe fiul nostru de rigorile legii”

De asemenea, cei doi apuneau atunci că nu vor încerca să-l ajute pe acesta să scape nevătămat, așa cum s-ar fi întâmplat în trecut, când tânărul ar mai fi fost prins în repetate rânduri sub influența substanțelor interzise. Cei doi adulți spuneau că nu vor căuta calea ușoară pentru Vlad Pascu, tânărul fiind nevoit să-și accepte lecția pe care o merită, după ce a luat viața a două persoane.

”Nu încercăm să-l absolvim pe fiul nostru de rigorile legii, suntem conștienți de implicațiile pe care le va avea această tragedie asupra vieții lui și nu încercam să-l ferim de răspunderea pentru faptele sale.

Credem că este nevoie de comunicare, echilibru și de a găsi o soluție pentru a da prioritate urgențelor medicale prezente. Sufletul ne este pustiit, trăim o suferință fără margini și nu căutăm o cale ”ușoară” pentru a ieși din ce avem de dus că părinți. Dumnezeu să ne ajute să putem duce această imensă povară”, au mai declarat părinții lui Vlad Pascu, potrivit sursei citate mai sus.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Actualitate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel