Maia Morgenstern, lecție de stil. Cum i-a inspirat mama ei feminitatea: „N-a purtat în viața ei mărgele. Nici cercei: găurile din urechi s-au astupat cu timpul”

Data publicării:

Maia Morgenstern și-a fotografiat ținuta pe care a ales-o pentru o întâlnire cu două femei importante din viața ei și a dezvăluit cum a impresionat-o mama ei, în copilărie, prin stilul vestimentar și atitudine. 

„Astăzi m-am îmbrăcat așa. Și sunt tare mândră. Mi-am luat poșetă, m-am îmbrăcat cu poșeta asta. Si cu loden.  Habar n-am dacă e bine sau rău. Dacă se potrivește sau nu, dacă e conform cu... 
Pentru mine înseamnă foarte mult: le-am căutat și potrivit pe toate așa, să fie cumva să mă întâlnesc cu MAMA. Cu MAMA dar și cu Tanti Liuba. Tanti Liuba, soția lui Titi, Isaac Rappaport, fratele mamei. 
Liuba și MAMA - Sara Morgenstern, născută Rappaport - au fost, cred, cele mai importante și cele mai diferite femei din, hai să zicem, copilăria mea. Din viața mea dintâi. 
Liuba, femeia-pisică. Alintată, răsfățată, mângâiată, protejată, ajutată, iubită. Iubita. În primul rând, știa, putea să se iubească pe sine și nimic nu era rău într-asta. 

VEZI ȘI: Maia Morgenstern, la 20 de ani după „Patimile lui Hristos”: A fost multă suferinţă la vremea aceea


Elegantă mereu, aranjată tot timpul, preocupată de felul cum arăta, conștientă de impresia pe care o lăsa asupra celorlați. De la trena de parfum pe care o lăsa in urmă, culoarea rujului, combinația culorilor, mereu pastel, sclipirea bijuteriilor, fluturarea genelor (tot timpul rimelate!, deși rimelul, pe vremea aceea era foarte usturător!), Liuba un exemplu de bun gust și rafinament. Da, e adevărat Un ideal. Pentru mine. O priveam fascinată, cu gura căscată. Nici nu eram conștientă, nici nu înțelegeam prea bine ce mă fascina: totul era fluid, nimic strident, nimic țipător, nimic agresiv. Și totuși, totuși seducător, încântător, persistent. Femeie. 

VEZI ȘI: Maia Morgenstern, dezvăluiri ȘOCANTE despre tatăl său. Ce gest NEAȘTEPTAT a făcut bărbatul după război: Sunt răni care nu se vindecă


MAMA  n-a purtat în viața ei mărgele. Nici cercei: găurile din urechi s-au astupat cu timpul. Se tundea foarte scurt, n-avea vreme de coafor: o dată pe lună. N-avea nici vreme, nici răbdare de bigudiuri și manichiură. Și nici nu suporta mirosul. Tocuri MAMA nu putea să poarte: o durea spatele și avea mult de umblat pe jos. Pleca des în delegații, avea de partipat la congrese, de urmărit lucrări. MAMA a fost matematician, a absolvit Facultatea de Matematică. 

 

VEZI ȘI: Maia Morgenstern, despre DRAMA trăită de familia sa, în lagărele naziste: Sunt amintiri dureroase, cumplite


Apoi a decis să devină informatician. Femeie informatician. DA, fost complicat, nu s-a speriat. Mama nu se speria, c-avea umor, d-aia. S-a răstit o dată unu' la ea, un șef, ceva. "Să nu ridicați glasul la mine, că eu știu să strig mai tare, să știți!" A zis mama calm, cu voce înghețată. De bărbat. S-a făcut liniște și MAMA și-a văzut de treabă: se blocase un program, ceva, și trebuia găsită eroarea și reparată.  MAMA a rezolvat problema cu răbdare. Cu tenacitate. Nimic trident, nimic țipător. Totul conținut Femeie.
Ah, da...ce voiam să spun? Da, mama avea un loden. Un trench coat. Un balonside. Sau cum îi spunea? Un batic sau altul...să-l mai înveselească. Și-l aranja cu cochetărie, în oglindă. In lift. Și la treabă. 
Cred că era foarte frumoasă și puternică.
Femeile din viața mea”, a scris Maia Morgenstern pe Facebook, în dreptul fotografiei

 

Maia Morgenstern, amintiri dureroase: „Sechelele lăsate de bolile îndurare de copilul meu: pneumonie după pneumonie, din cauza frigului din casă”Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel