Maia Morgenstern, despre DRAMA trăită de familia sa, în lagărele naziste: Sunt amintiri dureroase, cumplite

Data publicării:
Sursa foto: Maia Morgenstern, Facebook
Descriere foto: Sursa foto: Maia Morgenstern, Facebook

Maia Morgenstern a rememorat clipele cumplite prin care a trecut familia sa, în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Maia Morgenstern a trăit o adevărată dramă în cel de-Al Doilea Război Mondial, când familia sa a fost victima lagărului nazist. În cadrul unui podcast, actrița a rememorat clipele groaznice prin care tatăl și bunica ei au fost luați prizonieri de către ruși.

"Tata evita să-mi încarce sufletul, părinții au încercat să nu sădească în mine sentimente revanșarde. Ceea ce transmit și copiilor mei, deși spun povestea familiei mele.

Bunicul patern, Aron, de la care am luat numele fiului meu, nu a reușit să supraviețuiască, a fost o victimă a Holocaustului", a mărturisit marea artistă., a spus Maia Morgenstern În podcast-ul „În oglindă' al lui Mihai Ghiță, potrivit viva.

"Port cicatricile unor răni pe care nu le-am suportat eu direct"

Chiar dacă actrița nu a trăit pe pielea ei acele întâmplări groaznice, aceasta spune că s-a documentat foarte multe și a citit informațiile de care părinții ei încercau să o protejeze.

„Mama tatălui și tatăl au fost într-un lagăr nazist din Transnistria, deportați. Sunt amintiri dureroase, cumplite. Și fratele mamei a fost deportat, nimeni nu știa cum. Nu pot vorbi eu despre cum e viața în lagăr, subiectul e mult prea serios. Sunt statistici. Eu pot vorbi doar din perspectiva celei de-a doua generații, port cicatricile unor răni pe care nu le-am suportat eu direct.

Apoi, am studiat la rândul meu, dincolo de ceea ce evitau să-mi spună părinții, pentru că eram prea tânără. Citiți imagini documente și documente, ele vor vorbi mult mai aplicat', a mai spus Maia Morgenstern.

Maia Morgenstern, marcată de dramele trăite de familia ei

Chiar dacă a reușit să scape din mâinile rușilor, tatăl ei a întâmpinat probleme și în timpul regimului comunist din România.

„După cinci zile de la eliberare, el și mama lui au fost informați că cei ce pot ține o armă în mână o vor face. Vor însoți armata eliberatoarea rusă, iar tata era om tânăr. Și a fost depus într-un lagăr stalinist, fără să înțeleagă care e vina lui! Vina lui era că era evreu.

Și a intrat în greva foamei. A avut un drum lung către libertate. A plecat de acolo, a intrat apoi direct în anul II de facultate la Matematici, ulterior a fost asistent al catedrei.

A fost dat afară de către comuniști în anii 50 de la catedră din cauză că vorbea de greșeli, dar fără să acuze. Doar vorbea. Eu nu zgândăr răni vechi pentru a provoca sângerare sau milă. De multe ori, mă întreb dacă am voie să vorbesc de suferințele părinților?! Mama, de multe ori, deschidea ferestrele și cânta! Ca să treacă peste durere', a mărturisit Maia Morgenstern.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel