Maia Morgenstern, amintiri dureroase: „Sechelele lăsate de bolile îndurare de copilul meu: pneumonie după pneumonie, din cauza frigului din casă”

Data publicării:
Maia Morgenstern, captură YouTube
Descriere foto: Maia Morgenstern, captură YouTube

Maia Morgenstern a rememorat câteva scene dureroase, din vremea comunismului, când se confrunta cu neajunsuri greu de imaginat. 

Maia Morgenstern s-a plâns fanilor că Facebook i-a blocat notificările, astfel că a trebuit să se scuze că nu a reușit să vadă unele mesaje sau comentarii lăsate de admiratorii săi. Marea actriță a profitat de moment pentru a povesti ceea ce nu apucase încă să povestească. Mai exact, detalii dureroase legate de perioada comunismului, când se confrunta cu neajunsuri și cu limitări greu de imaginat pentru generația tânără. Ea își amintește cum îndura frigul și cum fiul ei se îmbolnăvea mereu din cauza temperaturilor scăzute din apartament. 

«Scuze, iar nu pot vedea notificările! Nu pot răspunde, pe cale de consecință! Știți, alea cu clopoțelu'..

Da' cu i-oi fi supărat, frate?! Cu ce? Ca nu m-am apucat sa povestesc deloc cât de frig mi-a fost în apartament, în tinerețe! Ca n-am zis nimic despre sechelele lăsate de bolile îndurare de copilul meu: pneumonie după pneumonie, din cauza frigului din casă. N-am povestit cum usca mama scutecele nepoțelului pe frânghia din bucătărie, că lăsăm aragazul să meargă, să ne mai încălzim. Da'l păzeam: avea flacăra mică, mititică. Si se putea stinge in orice moment- era periculos. Și rău mirositor: gaze. Nu, nu găteam în timpul zilei, n-aveai cum...nici în două ore nu fierbea...fiertura. Nu, de gătit, găteai noaptea. Ce găseai. În fine. N-am scos o vorbuliță pe tema asta! Nimicutza.

Și, la urma urmei, poate-or fi fost alții care n-au trăit aceste experiențe. Mai știi?!?!? Poate or fi avut alte surse, resurse, condiții, conexiuni, situații...sau situați?!? Bine situați?!? Poate, n-am de unde să știu. Nici ei n-au cum să știe ce-am trecut/ trăit io. Asta este.

Da' n-am zis nimic. Și-acum să nu văz eu notificările?!? Ei, nu le văz. Ăsta-i situația: pe austeritate, așa. Și cu asta sunt obișnuită.» a scris Maia Morgenstern pe Facebook.

Maia Morgenstern, la 20 de ani după „Patimile lui Hristos”: A fost multă suferinţă la vremea aceea

 

Maia Morgenstern este una dintre cele mai mari actrițe de teatru și film din România, dar și directorul Teatrului Evreiesc de stat din București. De-a lungul carierei sale actoricești a interpretat zeci de roluri în filme de referință și sute de personaje cărora le-a dat viață pe scena celor mai importante teatre din țară.

Provine dintr-o familie cu origini evreiești, care a supraviețuit ororilor celui de al Doilea Război Mondial. Maia Morgenstern este una dintre cele mai cunoscute actrițe din România la nivel internațional, a jucat alături de Sharon Stone, Demi Moore, Monica Belluci și Andy Garcia. A interpretat magistral rolul Fecioarei Maria în filmul “Patimile lui Hristos”/ “The Passion of the Christ", regizat de Mel Gibson.

 

Maia Morgenstern: E regula pe care o încalc


Invitată în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, marea actriță a vorbit despre un obicei nesănătos la care nu poate renunța. Artista obișnuiește să mâncânce seara, în fața televizorului, și spune că nu poate renunța la acest obicei, oricât de mult și-ar dori. Mai mult, ea a dezvăluit că motivul are la bază o traumă din copilărie. Mai exact, tatăl ei nu o lăsa să mânânce seara și nici nu avea televizor, astfel că acum recuperează. 


„Mă doare atunci când îmi jur că o să fac ceva și nu mă lasă inima și nu pot. Mănânc seara, deși îmi jur că nu o să mănânc seara. E cam trivial ceea ce spun eu acum, dar este adevărat. Tata nu îmi dădea voie să mănânc în fața televizorului, când în sfârșit am avut televizor, după vârsta de 20 de ani. Pentru nimic în lume nu îngăduia să se mănânce în fața televizorului.


Masa e masă și televizorul e televizor. E regula pe care o încalc. Mănânc în fața televizorului, mănânc seara. Îmi promit tot felul de chestii, dar sunt slabă de înger, ăsta e adevărul și nu de puține ori fac lucruri pe care mintea mea îmi spune că nu ar trebui să le fac, dar inima se topește”, a mărturisit Maia Morgenstern în platoul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel