Greșelile care îți încarcă factura de energie electrică. Ce setări trebuie să faci ACUM la mașina de spălat

Data publicării:
Greșelile care îți încarcă factura de energie electrică. Ce setări trebuie să faci ACUM la mașina de spălat / Foto Freepik
Descriere foto: Greșelile care îți încarcă factura de energie electrică. Ce setări trebuie să faci ACUM la mașina de spălat / Foto Freepik

Multe persoane s-ar putea să nu știe că aceste greșeli comune ale modului în care folosesc mașina de spălat  ar putea duce la o creștere a facturii de energie.

Reducerea temperaturii cu 10 grade și utilizarea funcției de spălare economică ar putea să reducă facturile de energi.

VEZI ȘI: Cum să reduci consumul de energie electrică și gaze. Alex Gavrilescu, arhitect Visuri la cheie: „Am reușit să scad costurile la jumătate în consum” / EXCLUSIV


Iată patru modalități de a economisi bani atunci când folosiți mașina de spălat.

 

Spălarea la 30 de grade 

Reducerea temperaturii mașinii de spălat ar putea ajuta la reducerea facturilor de energie.

Potrivit Energy Saving Trust, trecerea de la 40 de grade la 30 de grade v-ar putea reduce costul facturilor.

Dacă de obicei vă spălați hainele la o temperatură și mai mare decât aceasta, atunci veți economisi și mai mult dacă reduceți temperatura.

Will Owen, expert în energie, a declarat pentru The Sun: "Folosiți un ciclu de spălare cu apă rece sau la 30°C atunci când este posibil. Doar în cazul hainelor deosebit de murdare, al petelor mari sau al lenjeriei de corp este posibil să aveți nevoie de temperaturi mai ridicate."

 

VEZI ȘI: Dezbrăcatu de la „Cronica cârcotașilor” a primit o factură uriașă la curent electric: „Este enorm”. Cât a avut de plătit prezentatorul / EXCLUSIV

Utilizarea setărilor economice 

Folosirea la maximum a setărilor care vă pot spăla hainele economic ar putea fi cea mai bună metodă de reducere a consumului.

Majoritatea modelelor au acum un mod economic, iar această setare va folosi mai puțină apă și energie pentru a vă spăla hainele. De asemenea, acestea sunt de obicei setate la 30 de grade.

VEZI ȘI: Marius Manole, factură de 7000 de lei la energie electrică. Actorului nu i-a venit să creadă: „Eu cred că plătesc pentru Casa Poporului”


Setați la centrifugare de mare viteză 


Asigurați-vă că vă setați mașina de spălat la o centrifugare de mare viteză atunci când spălați.

Astfel, hainele vor ieși aproape uscate din mașina de spălat.

Acest lucru înseamnă că este mai puțin tentant să folosiți uscătorul de rufe dacă hainele nu sunt la fel de ude.

Inginerul Joanna Flowers a declarat pentru The Sun că uscarea naturală a hainelor în loc de a folosi uscătorul de rufe ar putea ajuta, de asemenea, la scăderea facturilor.

Dar asigurați-vă că le uscați în mod natural în modul corect, avertizează ea.

"În timpul iernii, ar trebui, de asemenea, să evitați uscarea hainelor pe calorifere pe cât de mult puteți, deoarece aceasta va face ca boilerul să lucreze mai mult pentru a încălzi camera", a spus ea.

VEZI ȘI: Adi de la Vâlcea, revoltat pe facturile uriașe la gaze și la curent: "Eu din luna aprilie m-am debranșat"


Spălați mai rar


Dacă renunțați la o dată pe săptămână la o singură încărcătură de rufe, ați putea reduce, din nou, consumul.

Se estimează că o mașină de spălat rufe de 6 litri consumă aproximativ 1 kWh de energie pentru un ciclu de o oră, potrivit The Sun.

VEZI ȘI: Tora Vasilescu, revoltată, din cauza facturilor la curent: „Să le fie rușine”. Cât a avut de plătit actrițaGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Actualitate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel