Fructele care te pot balona excesiv. Trebuie să le eviți, dacă te confrunți cu aceste probleme digestive

Data actualizării: | Data publicării:

Iată care sunt fructele care îți pot provoca un disconfort digestiv mare.

Balonarea și problemele digestive sunt unele dintre preocupările cele mai comune pe care foarte mulți oameni le întâlnesc la un moment dat în viața lor. Aceste neplăceri pot fi adesea provocate de foarte mulți factori, inclusiv de alegerile alimentare pe care tu le faci zilnic. În timp ce fructele sunt în general considerate o parte sănătoasă a unei diete echilibrate, este esențial să fii conștient de faptul că unele dintre ele pot îngreuna acest proces digestiv și pot crea o senzație de balonare destul de mare.

Te-ar putea interesa și: Câte fructe poți consuma zilnic. Bilic: Savurați-le ca atare, proaspete, sunt cel mai natural și sănătos desert

Fructele pe care trebuie să le eviți, dacă te confrunți cu această problemă

Merele sunt unele dintre cele mai îndrăgite fructe, de la cei mai mici pofticioși, și până la cei mai mari. Există extrem de multe tipuri de mere din care poți alege, fiecare cu gust și culoare distincte. În timp ce ele sunt cunoscute pentru că oferă numeroase beneficii pentru sănătate, având extrem de multe vitamine și alți nutrienți esențiali, acestea pot duce, în același timp, către balonare și probleme digestive.

„Merele sunt bogate în fibre, inclusiv fibre insolubile, care pot fi dificil de digerat pentru unele persoane. De asemenea, ele conțin sorbitol, un alcool de zahăr care poate provoca gaze și balonare la persoanele sensibile”, spune Farrell, specialist în domeniu, notează shefinds.

Pe aceeași temă: Alimentele care te balonează. Cristian Mărgărit oferă soluțiile naturale prin care poți scăpa de aceste probleme digestive / VIDEO

Citricele, pe lista fructelor care balonează

Citricele, de asemenea, sunt o altă categorie de fructe extrem de îndrăgite de foarte multe persoane, întrucât și gama lor este una foarte variată. Totuși, deși aceste fructe sunt celebre pentru aromele lor răcoritoare și conținutul ridicat de vitamina C, ele pot fi, de asemenea, și o sursă principală, când vine vorba de disconfortul tău digestiv.

„Citricele, precum portocalele și grapefruiturile, sunt acide, iar aciditatea poate irita tractul digestiv la unele persoane, ducând la disconfort”, afirmă Farrell.

Citește și: Chef Joseph Hadad, rețetă de chiftele din legume de sezon cu sos. Ingredientele secrete care le oferă o aromă perfectă

Cum poți atenua problemele digestive, consumând aceste fructe

Combinația de fibre și fructoză poate fi greu de procesat de către sistemul digestiv, ceea ce duce la aceste probleme digestive. Totuși, decojirea mărului sau consumarea lui cu moderație poate ajuta adesea la atenuarea acestor efecte. Persoanele predispuse la probleme digestive pot considera benefică moderarea consumului de citrice sau optarea pentru unele alternative mai puțin acide, pentru a minimiza aceste neplăceri.

Farrell recomandă afinele, căpșunile, zmeura și murele, care conțin niveluri mai scăzute de fibre și sunt, în general, bine tolerate de majoritatea persoanelor. În plus, aceste fructe de pădure sunt pline de antioxidanți și vitamine.

VEZI și: Semințele care pot preveni apariția cancerului. Specialiștii spun că au beneficii uimitoare pentru sănătate



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel