Florin Piersic, la un pas să-l jignească pe Ion Iliescu: „Să-mi giugiuleşti bărzoiul”. Cum a reacționat fostul președinte

Data actualizării: | Data publicării:
Florin Piersic, captură Video PRO TV
Descriere foto: Florin Piersic, captură Video PRO TV

Florin Piersic a relatat un moment extrem de amuzant, care a avut loc în urmă cu mai mulți ani. Pe atunci, marele actor era ținta unor farse haioase și, la rîndul său, a fost pe punctul de a-l jigni pe Ion Iliescu. 

Florin Piersic are câte o poveste amuzantă despre fiecare moment din viața sa. Marele actor are stofă de povestitor și știe cum să-l facă pe ascultător să se rostogolească de râs. În urmă cu câțiva ani, acesta a povestit cum a fost pe punctul de a-l jigni pe Ion Iliescu, după ce un prieten i-a făcut o farsă, iar el nu mai avea încredere în ceea ce i se spunea la telefon. „Sufla și în iaurt”, cum s-ar spune, doar că în stilul caracteristic. 

Florin Piersic Jr., adevărul despre relația cu celebrul său tată: ”Există undeva o ruptură, care nu poate fi niciodată cusută”


“Mă sună într-o zi o tânără sfioasă şi pasionată de teatru şi de poezie, care se recomandă Mihaela Muscalu, studentă la Litere. Mi-a spus că mă admiră, mi-a recitat din Minulescu şi a continuat cu telefoanele timp de câteva zile, până când, impresionat de aşa fată deşteaptă şi sensibilă, m-am gândit că e şi frumoasă şi am invitat-o la mine să ne cunoaştem. La ora şapte… sună! Alerg la uşă, îmi aranjez ţinuta şi… când deschid, ce să vezi? În cadru apare prietenul meu, baritonul Dan Iordăchescu, care se prăpădea de râs şi care, cu voce subţiată, îmi şopteşte: «Eu sunt Mihaela Muscalu. Am venit să te cunosc». După ce ne-am distrat amândoi de farsă, a plecat, însă dimineaţă, sună iar telefonul. Răspund fără să ascult, crezând că e acelaşi Iordăchescu: «Să îmi giugiuleşti bărzoiul, Dane!». Îmi răspunde unul: «Nu vă supăraţi, eu sunt Victor Opaschi, consilierul preşedintelui… Domnul Iliescu vrea să vă vorbească». «Să-mi giugiuleşti bărzoiul, oricine ai fi!», zic eu, convins că se lungeşte gluma! Imediat la celălalt capăt al firului am auzit vocea inconfundabilă a preşedintelui Iliescu, care m-a anunţat că urma să fiu decorat cu ordinul naţional Steaua României. S-a amuzat teribil când i-am povestit că, din greşeală, era cât pe ce să-i spun şi lui refrenul cu bărzoiul”, povesteşte celebrul Florin Piersic în cadrul unei emisiuni TV.

 

Florin Piersic și Angela Similea, poveste de dragoste secretă. Cei doi s-au iubit foarte mult, deși amândoi erau căsătoriți: ”Un amor nebun”

Marele regret al lui Florin Piersic

 


Florin Piersic a ajuns la 86 de ani, dar Teatrul rămâne a doua sa casă. Marele actor nu poate sta departe de scenă și continuă să interpreteze roluri magistrale. Deși a interpretat sute de personaje, de-a lungul carierei sale, maestrul are un mare regret. Acesta nu a reușit să dea viață unui personaj după care a tânjit o viață întreagă. 

Este vorba de Hamlet, din piesa de teatru cu același nume, scrisă de William Shakespeare. Florin Piersic dezvăluie că a fost pe punctul de a-și îndeplini visul, sub îndrumarea regizorului Alexandru Finți, însă acesta din urmă a plecat dintre noi:

„Mi-ar fi plăcut să-l joc. Și trebuie să vă spun, e un amănunt care nu știu câtă putere mai are să vă convingă pe dumneavoastră că aș fi putut să fiu Hamlet. În nemuritoarea și minunata piesă în care i-am văzut pe mulți actori jucând rolul acesta…Maestrul Alexandru Finți care a fost, să spun așa, și părintele meu…Pe lângă faptul că m-a condus în roluri excepționale, începuse repetițiile cu mine în acest rol. Din păcate, a plecat într-o stea. Îl regret și regret și faptul că, atunci, cu atâta dragoste începuse să repete cu mine dorind ca eu să joc acest rol minunat", a dezvăluit Florin Piersic, în emisiunea La Măruță, de la PRO TV. 

Întrebat dacă ar schimba ceva în viața sa, dacă s-ar putea întoarce în timp, marele actor a spus:

„Nu. Aș face tot ce am făcut și aș mai face încă o dată. Sau de 10 ori”.

Florin Piersic, mesajul sfâșietor cu care a emoționat o țară întreagă: "Vă rog, nu tăiaţi la montaj. Nu o să-ţi placă ce îţi spun”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel