„Feminitatea nu se pierde”. Bianca Brad, detalii despre operația de mastectomie și reconstrucția mamară

Data publicării:
Bianca Brad, foto Facebook
Descriere foto: Bianca Brad, foto Facebook

Bianca Brad a învins cancerul de sân și vrea să inspire și alte femei să aibă curaj în lupta cu boala. 

La finalul anului 2021, Bianca Brad a șocat pe toată lumea atunci când a dezvăluit că a fost diagnosticată cu cancer la sân. 


În urmă cu 6 ani, Bianca Brad trecea printr-o cumpănă grea. Depistată cu cancer la sân în stadiul 3, vedeta a dus lupta cu fruntea sus, în liniște, fără să spună nimănui prin ce trece. Nu i-a fost ușor, însă. A slăbit foarte mult, din cauza regimului alimentar strict, și spune că a trăit permanent în teamă. 

Bianca Brad: Înainte de operație mă gândisem să nu fac reconstrucție imediată sau poate chiar deloc


Recent, vedeta a decis să vorbească deschid despre operația de mastectomie la care a fost supusă, sperând că astfel le va da speranță femeilor care trec prin o asemenea situație. Mai mult, deși ea a ales să își facă și reconstrucție mamară, imediat după intervenție, ea vine și cu o soluție pentru pacientele oncologice care simt că și-au pierdut feminitatea: tatuajele. 


„Am spus că voi reveni cu informații despre tehnica chirurgicală inovatoare care a jucat un rol mare în alegerea echipei de medici a dr. chirurg Viișoreanu, în vederea operației de mastectomie. (făcută în 2021)
Este vorba de implantul prepectoral -  tehnica chirurgicală efectuată în premieră națională, în 2018, la Institutul Sânului, de dr. Andreea Meruță -  medic specialist chirurgie plastică și reconstructivă, membră a Boardului European de Chirurgie Plastică.

Bianca Brad, mărturii cutremurătoare despre lupta cu cancerul: „Ajunsesem la 46 de kilograme”


Imediat după operație, am avut dureri mari, în ciuda medicației. În primele 2 săptămâni mi-a fost greu și din cauza drenei, dar după ce mi-a scos-o, a fost tot mai bine. 

Au ajutat mult drenajul limfatic si exercițiile specifice recomandate după mastectomie deși, la început, au provocat și ele dureri mari.

Înainte de operație mă gândisem să nu fac reconstrucție imediată sau poate chiar deloc...
Apoi, aflând de implantul prepectoral, am decis să aleg această variantă și mi-am spus că, dacă mă va deprima aspectul operației, voi face un tatuaj.
Din fericire, s-a dovedit a fi o alegere foarte bună, totul a decurs cum trebuie,  cicatricea mea s-a vindecat frumos și nu mai simt nevoia să o ascund. 
Dar cu gândul la alte luptătoare care caută informații pe tema asta, am întrebat-o pe dr. Meruță dacă recomandă tatuajul medical și dacă știe pe cineva cu experiență de acest gen. 
Mi-a spus că tatuarea i se pare o idee bună și mi-a spus de Bogdan Nicolae Ghioc - tatuatorul cu care colaborează de mai multă vreme și care folosește niște materiale speciale pentru a crea un aspect cât mai natural, când este nevoie de micropigmentare...

Bianca Brad, imagine sfâșietoare din spital, în lupta cu CANCERUL: Înainte de despărțire! Uriașă greșeală, să nu faceți ca mine

Din câte am înțeles, procedura este simplă și non-invazivă,  durează puțin și poate oferi multor femei, încredere și un sentiment de reîntregire.
Scopul principal al tatuajului medical este de a reduce impactul psihologic negativ, provocat de îndepărtarea sânului.

Am adăugat în continuarea celor câteva poze (făcute anul trecut) decupate atât cât să dezvăluie (cu delicatețe sper) evoluția procesului de vindecare, și câteva imagini cu modele de tatuaj, găsite pe câteva pagini de pe net...așa, pentru inspirație și încurajare...

Bianca Brad, mărturii cutremurătoare despre cele mai dificile momente din viața ei: „Ne-a lovit o mașină și am fost în comă”


Feminitatea nu se pierde o dată cu operația de mastectomie...


Încrederea în sine și atitudinea feminină, contează mult mai mult...Acolo trebuie lucrat...cu multă răbdare, înțelepciune, credință, speranță...
Multă sănătate, curaj și putere vă doresc, dragi învingătoare!
Voi reveni cu detalii despre alegerea bustierei, a cremelor folosite pentru vindecarea cicatricei, exerciții pentru drenajul limfatic...și multe alte lucruri care sper să fie cu folos...”, a mărturisit Bianca Brad, pe rețelele de socializare, unde a postat și o serie de imagini cu procesul de vindecare al operației. 

Bianca Brad, despre noaptea în care a realizat că are cancer la sân. Cum a depistat boala: „M-am trezit din somn cu dureri infernale”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel