Drob de pui, o delicatesă care nu trebuie să-ți lipsească de pe masa de Paște. Rețeta delicioasă a lui chef Sorin Bontea

Data actualizării: | Data publicării:
Captură video: YouTube/Chef Sorin Bontea
Descriere foto: Captură video: YouTube/Chef Sorin Bontea

De pe masa de Paște a românilor nu are cum să lipsească drobul. Anul acesta, poți încerca o rețetă delicioasă oferită de chef Sorin Bontea.

Drobul este un deliciu tradițional, nelipsit de pe masa de Paște. Este un aperitiv apreciat de toată lumea pentru gustul său savuros și pentru că este ușor de preparat. Celebrul bucătar Sorin Bontea vine în ajutor cu o rețetă delicioasă cu care să îți surprinzi familia anul acesta.

„Pentru drobul de pui nu diferă tehnica foarte mult față de celelalte droburi. Ingredientele sunt ficăței, inimioare, pipote, am pus și un pic de pulpă de pui ca să lege carnea, ceapă călită. Multă ceapă călită, ăsta este secretul. Verdeață, mărar, pătrunjel, ouă sare, piper. Mie îmi place foarte mult, gustul e senzație, sper să fie și pe gustul vostru și al celor care se vor bucura de masă împreună cu voi”, a spus chef Sorin Bontea.

Ingrediente:

- Mix de condimente pentru drob

- Ficăței de pui

- Inimioare și pipote de pui

- Pulpă de pui 

- Prapure de porc

- Ceapă

- Mărar

- Pătrunjel

- Ouă

- Ulei

- Sare, piper

Te-ar putea interesa și: Sorin Bontea, rețetă de pască fără aluat: „Nu e complicat și e foarte rapidă”. Secretele pentru cel mai bun desert de pe masa de Paște

Te-ar putea interesa și: Câte zile putem mânca ouăle roșii de Paște, după ce le-am vopsit. Medicul Doru Negru, regula pentru a depăși toxiinfecțiile alimentare/ video

Mod de preparare:

„Primul lucru pe care îl facem, tocăm ingredientele, pe care le-am fiert înainte. Toate organele le-am fiert în apă cu sare. Eu toc prin sita mare și întotdeauna, ca să fie mai ușor de amestecat, combin cu verdeața. Am pus o caserolă de ficăței, două de organe, vreo 4 pulpe de pui, trei legături de mărar, trei de pătrunjel. E și după gust. Mie îmi place să pun ceapă mai multă, mi se pare că e mai gustos. Alții pun mai multă verdeață, mai puțină ceapă sau mai mult usturoi. Eu nu pun usturoi.

Ouăle, la fel, vreau să văd în funcție de cât de fadă este compoziția. Am să pun patru ouă, iar în ceea ce privește condimentele folosesc sare, piper și condimente pentru drob. Întotdeauna gustați mâncarea, este foarte important!”, a mai  precizat chef Sorin Bontea.

Te-ar putea interesa și: Este cancerigenă și toxică vopseaua de ouă? Prof. Dan Vodnar, adevărul despre acest produs controversat

Te-ar putea interesa și: Rețeta de cozonac cu ciocolată, numit și babka, a lui Sorin Bontea: „ Nu este greu de făcut, trebuie doar să aveți puțină răbdare”

Pentru un gust mai intens și pentru că a folosit prapure de porc, Sorin Bontea a precizat că a călit ceapa în untură de porc. După ce compoziție este gata, se unge tava cu puțin ulei, după care se așează prapurele și se toarnă compoziția. Se apasă foarte bine, pentru a nu exista spațiu și pentru a fi omogen. Ulterior, se îmbracă cu prapurele și se unge cu puțin ulei.  Drobul se bagă apoi la cuptor pentru 40-50 minute la 180 grade, în tavă cu puțină apă.  

Te-ar putea interesa și: Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

Te-ar putea interesa și: Sorin Bontea, rețetă de gogoși de post. Trucuri inedite pentru un rezultat extrem de pufos



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel