Sorin Bontea, rețetă de pască fără aluat: „Nu e complicat și e foarte rapidă”. Secretele pentru cel mai bun desert de pe masa de Paște

Data publicării:

Iată una dintre propunerile de preparate care nu trebuie să-ți lipsească de pe masa de Paște.

Mai sunt doar câteva zile până la Sărbătorile Pascale, astfel încât a început și numărătoarea inversă până când gospodinele se vor apuca să pregătească cele mai delicioase rețete. Astfel, avem astăzi pentru tine o recomandare extrem de delicioasă de pască, întrucât, fără doar și poate, acesta este unul dintre preparatele care nu lipsește de pe masele românilor de Înviere. Nu este vorba despre modul de preparare tradițional, ci despre o ușoară reinterpretare a rețetei, pe care o pregătește chiar bucătarul chef Sorin Bontea. 

„Am aici o pască fără aluat sau puteți să îi spuneți și cheescake românesc. Pentru această rețetă, am nevoie ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei. Nu este o rețetă complicată”, a început Sorin Bontea să spună printr-un videoclip realizat de Youtube.

Citește și: Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

Ingrediente: 

  • 700 g brânză de vaci
  • 400 g smântână
  • 4 ouă
  • 1 lămâie
  • 100 g griș
  • 50 g făină
  • 250 g zahăr
  • 2 buc. zahăr vanilat
  • 2 esență de vanilie
  • 200 g stafide
  • 80 g unt

Mod de preparare

Întregul mod de preparare nu durează decât 10 minute, le promite Sorin Bontea fanilor, cărora le zice pas cu pas ce trebuie să adauge în bol. Astfel, după ce toate ingredientele de mai sus sunt omogenizate bine, tot ce trebuie să mai faci este să pui aluatul obținut într-o tavă rotundă de copt.

„Începem cu ouăle, zahărul și le batem împreună două minute, nu foarte mult, e o rețetă foarte rapidă. Adăugăm brânza de vaci. Este foarte important ca compoziția să fie cât mai omogenă la această rețetă. Adaug untul, care e foarte important să fie la temperatura camerei, esența de vanilia, smântâna și jumătate de lămâie stoarsă. Pun și coaja de la o lămâie rasă, adaug și făina puțin câte puțin, pentru a nu face cocoloașe, după care și grișul. Pun și stafidele, pe care le-a m hidratat deja cu puțină apă caldă.”, a continuat bucătarul.

VEZI și: Câte zile putem mânca ouăle roșii de Paște, după ce le-am vopsit. Medicul Doru Negru, regula pentru a depăși toxiinfecțiile alimentare/ video

La ce temperatură trebuie să coci pasca

Pasca se coace timp de aproximativ o oră, spune Sorin Bontea, care le dezvăluie totuși fanilor faptul că minutele pot să difere de la un cuptor, la altul. După ce o scoți din cuptor, este necesar să lași prăjitura cu brânză să se răcească timp de cel puțin o oră, timp după care ea poate fi tăiată. Se poate servi simplă, ori presărată cu zahăr pudră și fructe lângă ea. Bucătarul chef spune că gustul este pur și simplu irezistibil. 

„Eu am o formă pe care am tapetat-o cu unt, zahăr și făină. Punem totul în formă și e gata, o bag la cuptor la 160 de grade, timp de o oră. După 60 de minute, așa arată pasca, am lăsat-o să se răcească și merge tăiată.”, a încheiat el.

Citește și: Pască cu aluat de cozonac și cremă de ciocolată. Rețeta delicioasă a Jamiliei pe care trebuie să o ai neapărat pe masa de Paște



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel