Sorin Bontea, rețetă de gogoși de post. Trucuri inedite pentru un rezultat extrem de pufos

Data publicării:
Sursa foto: Sorin Bontea, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Sorin Bontea, Instagram

Sorin Bontea a dezvăluit o rețetă simplă de gogoși de post.

De departe, una dintre cele mai mari provocări din perioada postului este renunțarea la dulciuri. Extrem de multe persoane spun că-și iau energia dintr-un desert, dar și bucuria, întrucât, de cele mai multe ori, această „mică plăcere” ne face să fim mai fericiți și bine dispuși. Totuși, dacă urmezi Postul Paștelui, însă nu știi pentru ce desert să mai optezi, noi avem soluția ideală pentru tine. Așadar, ce ar fi să prepari niște gogoși pufoase și delicioase? Nu ai nevoie nici de lapte sau ouă, ci doar de câteva simple ingrediente, iar pentru a ne asigura că te vei bucura de cel mai gustos preparat, am făcut rost chiar de rețeta celebrului bucătar Sorin Bontea.

Te-ar putea interesa și: Hummus de casă cu ardei copt. Rețeta de post care e gata în doar 5 minute

„Gogoși de post. E rețeta pe care am găsit-o la mama unui prieten din Satu Mare și am încercat-o și eu.

1 kg faină
750 ml apă
35 g drojdie proaspătă
4 linguri zahăr
1/2 lingură sare
Ulei floarea soarelui 4 linguri

Se amestecă toate ingredientele și se lasă la dospit și gata gogoșile!”, a scris chef Sorin Bontea, pe rețelele de socializare. 

Citește și: Carmen Brumă, rețetă delicioasă de chifle din linte. Sunt o variantă foarte bună pentru cei care țin post

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chef Sorin Bontea (@chef.sorinbontea.official)

Trucuri și sfaturi utile pentru a obține niște gogoși pufoase

Pentru a obține un aluat extrem de pufos și, astfel, niște gogoși delicioase, este bine să ai în vedere și câteva sfaturi utile. În primul rând, ai grijă să activezi drojdia în apă călduță sau lapte vegetal, înainte de a o adăuga la aluat, pentru a asigura, astfel, o creștere corespunzătoare a aluatului.

Un alt truc excelent stă în înlocuirea apei plate cu apă minerală sau sifon, lucru care poate ajuta la creșterea gogoșilor și le poate conferi o textură mai aerată.

De asemenea, poți utiliza în aluat și laptele vegetal, pentru a obține o textură mai delicioasă. Poate fi vorba despre laptele de cocos, migdale sau despre tipuri, care pot fi utilizate în loc de lapte de vacă pentru a adăuga și puțină grăsime aluatului, ceea ce poate contribui la textura pufoasă a gogoșilor.

Totodată, mai este recomandat să lași aluatul să dospească mai mult timp, iar acest lucru te poate ajuta să obții o textură mai pufoasă. Poți lăsa aluatul la dospit într-un loc cald și lipsit de curent pentru aproximativ o oră sau până când își dublează volumul. Când este gata și te apuci de prepararea propriu-zisă, încearcă să nu modelezi prea mult aluatul, pentru că acest lucru îl poate face să fie ceva mai tare.

În final, asigură-te că uleiul este încălzit la temperatura potrivită și că gogoșile sunt prăjite uniform pe ambele părți. Le poți servi cu zahăr pudră deasupra sau umplute cu diferite gemuri și dulcețuri, după bunul plac. Ele pot fi servite ca o gustare delicioasă, ori chiar la micul dejun, alături de o cană generoasă de ceai. Poftă bună!

VEZI și: Rețetă de pui crispy la cuptor. Este mai bun decât la fast food și nu conține ulei



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel