Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

Data publicării:
EXCLUSIV

Iată câteva sfaturi extrem de importante, când vine vorba de colorarea ouălor pentru masa de Paște.

Ne apropiem cu pași repezi de Sărbătorile Pascale, când toate gospodinele își doresc să găsească până atunci cele mai ascunse trucuri și secrete din bucătărie, pentru a le putea pune celor dragi pe masă cele mai delicioase delicate de Paște. Astfel, unul dintre simbolurile acestei sărbători sfinte este, fără doar și poate, oul roșu. Cu toate acestea, în zilele noastre ele sunt vopsite în diferite culori vesele, de la galben, verde și până la portocaliu și albastru. Totuși, dacă anul acesta îți dorești și tu să colorezi ouăle natural, avem soluțiile perfecte pentru tine. Totodată, avem și câteva trucuri importante când vine vorba de timpii pe care acestea ar trebui să le petreacă la fiert, aceste sfaturi fiind oferite chiar de chef Ștefan Popescu, jurat al emisiunii Chefi la Cuțite, de pe Antena 1.

”Din fericire găsim și în supermarket ce ne trebuie ca să vopsim ouăle mai natural. Spre exemplu, curcuma. O pui în apă, o lași să fiarbă să coloreze apa, după care pui ouăle și le lași 4 ore acolo, să se coloreze.

Sfecla roșie este iar o variantă și o găsim în supermarket. Crudă, o tai în bucăți și o pui în apă să fiarbă, iar spre final, când s-a colora apa, pui și ouăle și le lași să fiarbă. Recomand să nu fierbem ouăle foarte mult, e o tendință să se lase 14-15 minute. Cu cât ouăle sunt fierte mai mult, cu atât de digeră mai greu în organism.

Putem folosi și verdele din clorofilă, care există în tot ce este verde. Avem multă verdeață, pătrunjel, mărar, orice poate colora apa. Se poate folosi și clorofila, cumpărată separat. Nu o să iasă verde-verde, iar ouăle trebuie să fie albe. Fructele de pădure colorează și ele imediat apa, se pot folosi și ele.”, a declarat Chef Ștefan Popescu în trecut pentru SPECTACOLA.

Te-ar putea interesa și: Cum îți poate influența numărul casei viața. Romeo Popescu: „Te poate propulsa, învăța sau îți poate face viața din ce în ce mai tristă”

Truc pentru ca oul să nu crape la fiert

Mai mult, trebuie să mai știi că minutele pe care oul trebuie să le petreacă în recipient, la fiert, pot depinde și de timpul pe care acest aliment îl va petrece în frigider, după ce va fi vopsit. Există, însă, câteva sfaturi extrem de importante și când vine vorba de modul în care ele sunt puse în apă, întrucât acest lucru va preveni posibila deteriorare a cojii și, implicit, va oferi cel mai frumos aspect pentru masa de Paște.

„Cu cât oul e mai tare, cu atât o să țină mai mult în frigider, dacă vrei să țină o săptămână, fierbe 10 minute minim. Dacă vrei să fie moale, în 2-3 trebuie să îl mănânci.

Ca să nu crape coaja, în primul rând trebuie ca acestea să fie proaspete și să verifici dacă oul nu este crăpat. De multe ori nu vedem ouăle crăpate și trebuie să te uiți într-un fascicul de lumină.

Scoate-le afară, la temperatura camerei, lasă-le câteva ore, și apoi pune-le la fierte. În apă rece se lasă la fiert  12-15 minute, sau mai mult în cazul ouălor de Paști, sau în apa fiartă, puse încet, încet dat focul mai încet, ca să nu clocotească apa și să lovească ouăle între ele. Sunt două procese de a fierbe ouăle: de la început, ca să fii sigur că nu se crapă sau în apa fierbinte, dar oul trebuie să fie la temperatura camerei, ele trebuie puse încet, nu aruncat.”, a continuat acesta.

Citește și: Rețeta delicioasă de papanași cu brânză de vaci a Laurei Cosoi: „Mi s-a făcut dor de copilărie. Mama îi prepară destul de des”

De ce trebuie să adaugi oțet în apă, la fiert

Un alt truc excelent mai este și adăugarea oțetului în apă, ne mai spune bucătarul chef. Dacă, în caz contrar, vrei să prepari din acest ingredient niște ouă delicioase umplute pentru masa de Paște, avem și pentru tine un sfat extrem de important, care să te ajute să decojești extrem de ușor și perfect coaja de pe albuș.

„Și un truc este să pui oțet în apă. Oțetul, în cazul în care este crăpat oul, coagulează imediat albușul. 

Un alt truc este să pui sare ca să poți decoji oul mai bine, să rămână frumos.

Oul, cu cât este mai proaspăt, nu o să reușești să îl decojești frumos, cu cât este mai vechi, poți mânca ouă și în 28-30 de zile, atunci se decojește frumos, ușor”, a mai spus Chef Popescu.

Te-ar putea interesa și: Ciorba-medicament care e gata în doar 5 minute. Rețeta mănăstirească cu multiple beneficii pentru sănătate: „O bucurie pentru ficat și stomac”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel