Rețeta de cozonac cu ciocolată, numit și babka, a lui Sorin Bontea: „ Nu este greu de făcut, trebuie doar să aveți puțină răbdare”

Data actualizării: | Data publicării:

Sorin Bontea a dezvăluit cum se prepară cea mai delicioasă rețetă de cozonac cu ciocolată. 

Sorin Bontea împărtășește cu fanii tot felul de rețete, care mai de care mai delicioase. De data aceasta, celebrul bucătar le-a prezentat fanilor, pe rețelele de socializare, cum se prepară cel mai delicios cozonac cu ciocolată, numit „babka”.  

Rețeta de cozonac cu ciocolată, numit și babka, a lui Sorin Bontea

„ Un cozonac de ciocolată pe numele lui babka. Nu este greu de făcut, trebuie doar să aveți puțină răbdare. Știți că lucrurile cu răbdare ies cel mai bine .”, a spus Sorin Bontea pe Facebook.

Ingrediente: 

  • 530 de grame de făină
  • 19 grame de drojdie
  • 3 ouă
  • sare
  • 100 de grame de zahăr
  • 175 de grame de apă călduță
  • 150 de grame de unt

Pentru umplutură avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 180 de grame de ciocolată neagră
  • 100 de grame de zahăr pudră
  • 20 de grame de unt
  • 40 de grame de cacao

Pentru sirop ne trebuie următoarele ingrediente:

  • 100 grame de zahăr
  • 100 ml de apă
  • coajă de portocală

Mod de preparare:

„Cântărim făina, punem sarea în apa călduță, punem drojdia și zahărul. Las câteva minute așa și după care îi dăm drumul să facem aluatul. Doar amestecăm făina cu sarea, după care adăugăm ouăle unu câte unu. Când aluatul este omogenizat, adaug unt, câte un cubuleț, la temperatura camerei. Puțin câte puțin, până îl integrează pe tot. Am incorporat tot untul, iar acum mai frământ 5-6 minute. Îl învelesc bine în plastic, să nu aibă aer și am să-l bag la frigider 10-12 ore .”, a spus Sorin Bontea pe Facebook.

Între timp, chef Sorin Bontea s-a ocupat de prepararea umpluturii de ciocolată și siropul.  

„ Acum vom pregăti ciocolata. Untul, ciocolata. Lăsăm să se topească la foc mediu. Ciocolata este aproape gata, s-a topit. Adaug zahărul pudră, pun și cacao. Am să pun un praf de sare, amestec bine până se topește zahărul. Umplutura este gata. O punem deoparte, trebuie să fie rece. Am să fac siropul. Las să se topească zahărul. Am să pun niște coajă de portocală în sirop. Las puțin să fiarbă. Între timp îmi pregătesc tăvile. Un pic de unt ca să ung tava. Puteți să le tapetați și cu făină .”, a explicat Sorin Bontea.

După ce se respectă pașii de mai sus se trece la montarea cozonacilor și la coacerea lor. 

„ Siropul este gata. Aluatul este și el gata. Pun siropul deoparte și acum ne ocupăm de aluat. Îl tai pe jumătate, pun în plastic și îl pun la loc în frigider până ne ocupăm de primul aluat. Trebuie să îl întind. Acum punem ciocolata. Am să ung un pic marginile cu puțină apă și acum rulăm. Strângem bine capetele să nu iasă și acum îl tăiem. Unu peste altu și acum îl împletim. Punem în tavă, îl acopăr cu plastic și îl las să crească o oră și jumătate-două. Au crescut cozonacii și acum să îi coacem. Cuptorul este preîncălzit la 185 de grade și îi coc undeva la 30-35 de minute. Ce bine arată! Acum, cât timp este fierbinte, pun siropul de zahăr .”, a spus Sorin Bontea.

Citește și: Rețeta de plăcintă cu varză a lui chef Sorin Bontea: „Trebuie să facem foaia cât se poate de subțire, să se vadă degetul prin ea”

Sorin Bontea, rețetă de curry cu pui. Ingredientul secret folosit de bucătar: „Plăcerea mea nevinovată”

Cristina Demetrescu, horoscop pentru a doua jumătate a lunii februarie. Ce le așteaptă pe zodii în perioada următoare

Ameri Nasrin, secretul siluetei perfecte, după naștere: „Am luat 22 de kilograme și am reușit să le dau jos aproape pe toate” / VIDEO

Horoscop cu Mihai Voropchevici. Care sunt zilele cu noroc și ghinion în a doua jumătate a lui februarie 2024, pentru fiecare semn zodiacal



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel