Dieta keto, 11 alimente bogate în fibre acceptate. Care sunt beneficiile acestui regim

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Care sunt alimentele potrivite pentru dieta keto și care sunt beneficiile acestei diete.

Dieta, indiferent de motivul pentru care o urmăm trebuie considerată ca parte integrantă dintr-un stil de viață sănătos, nu ceva restrictiv. Mai mult decât atât, dieta trebuie să fie un echilibru al mineralelor și vitaminelor,  și chiar dacă umblăm la numărul caloriilor, să nu afectăm din calitatea nutrienților.

Dieta keto, ce este și cui i se adresează


Dieta keto (ketogenică) este genul de regim care urmărește în principal nu scăderea în greutate, ci o dieta sănătoasa de tipul low carb. Rezultatele dietei keto pot fi obținute numai printr-o alegere corectă a alimentelor. Aceasta nu este însă recomandată diabeticilor.

Dieta keto, pe lângă scăderea în greutate aduce beneficii pentru sănătatea inimii, dar și beneficii cognitive.

Există mai multe versiuni ale dietei ketogenice:

Dieta keto standard: are puțini carbohidrați (5%), un consum moderat de proteine (20%) și bogat în grăsimi (75%).

Dieta keto ciclică: 5 zile pe saptămână respecți dieta keto standard, 2 zile poți consuma mai mulți carbohidrați.

Dieta keto țintită: este de fapt dieta keto standard, dar înainte sau după antrenamente se adaugă carbohidrați.

Dieta keto bogată în proteine: principiul rămâne același, se crește cantitatea de proteine (35%), în defavoarea grăsimilor (60%).

Dieta keto standard este cea mai populară, celelalte tipuri sunt practicate de sportivi, după controale medicale și monitorizare.

 

Dieta keto și alimentele bogate în fibre acceptate


Nutriționiștii au realizat o listă a alimentelor cu un conținut bogat în fibre, care să se plieze pe dieta keto, o dietă formată din puțini carbohidrați, bogată în grăsimi și un conținut moderat de proteine, notează EatThis.

Fibrele alimentare sunt o categorie de carbohidrați proveniți din alimentele de origine vegetală: fructe, legume, cereale integrale. Acești carbohidrați nu pot fi atacați și digerați de enzimele din tubul digestiv.

Fibrele se împart în două mari categorii:

Fibrele insolubile (celuloza și lignina) au o putere mai mare de absorbție și joacă un rol important în constituirea bolului fecal și în reglarea digestiei.

Fibrele solubile (pectina și hemiceluloza) nu ajută atât de mult la tranzitul intestinal, ci previn și reduc absorbția unor substanțe în torentul sanguin, concret rețin intrarea glucozei în sânge, lucru benefic pentru diabetici, și reduc nivelul de colesterol, fapt care previne apariția bolilor cardiovasculare.

Citește continuarea pe DC Medical și află care sunt cele 11 alimente bogate în fibre.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel