Dieta de toamnă. Alimentele care nu trebuie să lipsească din farfurie. Dr Bilic: Bunicii noștri le știau

Data actualizării: | Data publicării:
pixabay.com
EXCLUSIV
Descriere foto: pixabay.com

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a explicat, la interviurile Dc Media Group, care sunt alimentele care nu trebuie să lipsească din farfurie în sezonul rece 

Celebrul nutriționist afirmă că alimentația din sezonul rece trebuie să fie un pic mai consistentă față de cea din sezonul cald, tocmai pentru că metabolismul, pentru a menține temperatura internă a corpului, dar și ca să facă față solicitărilor impuse de frig, va cheltui mai multă energie.

"Dacă în timpul verii puteam să trăim cu o salată și cu o ciorbă de legume vom avea nevoie ca în această farfurie ideală, jumătatea din ea să fie în continuare acoperit de legume, dar un sfert să fie acoperit de aceste produse făinoase de care în ultima vreme toată lumea se ferește pe criteriul că îngrașă", a spus dr. Mihaela Bilic la interviurile DC Media Group. 

Secretul siluetei, cantitatea

Medicul nutriționist a explicat cum ar trebui să arate farfuria ideală în sezonul rece.

"Diferența o face cantitatea. Dintr-o mână de orez, paste, cartofi fierți sau și mai valoroase, aceste leguminoase boabe pe care bunicii noștri le știau din moși strămoși pentru că au și proteine și amidon: fasole boabe, mazăre, linte, năut. E curios că România a ajuns să mănânce mai mult humus decât fasole bătută.  Aceste proteine vegetale și acest tip de amidon sunt extrem de hrănitoare și nu ne pun silueta în pericol. La fel și toate aceste rădăcinoase, sfeclă, morcov, țelină sunt pline de vitamine, fibre și minerale. Prin urmare, în farfuria ideală, „jumătate sunt legume, un sfert amidon, produsul făinos și un sfert trebuie să fie proteinele de calitate înaltă: carne pește, ou, o bucățică de brânză”, a explicat medicul nutriționist, în emisiunea realizată de Georgiana Ioniță. 

De asemenea, medicul subliniază împortanța alegerii unor proteine de calitate

„Proteinele trebuie să fie de calitate înaltă pentru că în timpul iernii organismul are nevoie și să se refacă, înnoirea celulelor îmbătrânite, ne trebuie de anticorpi ca să rezistăm la boli, toate acestea se sintetizează din proteine. Deci, sfertul acela ultim de farfurie trebuie să fie acoperit fie de carne, fie de pește, fie de o bucățică de brânză. Echilibrul alimentar este dat de asocierea dintre alimente și, foarte important, silueta este menținută prin cantitate”, a punctat medicul. 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel