Dieta de început de an. Mihaela Bilic, trei sfaturi esențiale pentru slăbit: „Faceți curățenie în programul alimentar”

Data publicării:
Mihaela Bilic, captura video PRO TV
Descriere foto: Mihaela Bilic, captura video PRO TV

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, dezvăluie care sunt cele trei sfaturi esențiale cu care să plecați la drum, în acest an, dacă vă doriți o schimbare în bine a stilului de viață.


Iată care este sfatul Mihaelei Bilic pentru un stil de viață curat și sănătos, care, pe lângă faptul că promovează o stare de bine, poate ajuta și la scăderea în greutate. 

 


„Ca să începeți anul cu dreptul
Există o mulțime de lucruri bune și obiceiuri noi pe care le putem “adopta”, nu doar pentru slăbit, ci ca stil de viață sănătos. 

 Primul ar fi eliminarea ronțăielilor dintre mese. Faceți curățenie în programul alimentar și limitați-vă la 3 mese principale, fără nimic de ciugulit, nici dulce, nici sărat, nici migdale, nici covrigei, nici biscuiți


Alt obiectiv: limitarea consumului de zahăr. Nu consumați niciun lichid care are calorii, nici sucuri fresh sau naturale, nici băuturi carbogazoase, nici bere sau alcool. Fructele se mănâncă ca atare, mestecate, pe post de desert sănătos. Cat despre prăjituri, o dată sau de 2 ori pe săptămână, ca premiu. 


Nu în ultimul rând ajustați dimensiunea porției și aveți grijă ca farfuria de mâncare să nu depășească dimensiunea palmelor voastre, fără posibilitate de supliment!

Toată lumea slăbește cu proteine și multe legume. Indiferent că se numește salată, ciorbă sau tocăniță. Mâncarea trebuie să conțină 80% legume și 20% carne, pește, ouă sau brânză. 
Învățați să umpleți farfuria cu legume, au puține calorii, apă, fibre vitamine și minerale. Iar proteinele și grăsimile sunt “condimentele” care țin de foame și dau gust. 

Cu toții ne îngrășăm din paste, pizza și pâine,  combinate cu grăsime. Însă vestea bună este că toți slăbim cu grătar și salată!”, a transmis medicul pe rețelele de socializare.

 

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, dezvăluie care sunt detaliile la care trebuie să fim atenți atunci când mergem la cumpărături.


„Recomandări alimentare

Nu mâncați nimic din ceea ce bunicii voștri n-ar recunoaște ca aliment!!

Pentru sănătatea voastră și a familiei voastre, evitați produsele alimentare care conțin:

ingrediente necunoscute 

ingrediente imposibil de pronunțat, ce țin mai degrabă de un laborator de chimie

ingrediente al căror număr depășește cifra 5

sirop de glucoză-fructoză

grăsime de cocos și/sau de palmier. 

În felul acesta veți reuși să evitați pe cât posibil alimentele ultraprocesate, cu valoare nutritivă redusă și aport mare de calorii. 


Atunci când faceți cumpărături evitați:


 zona centrală din supermarket și rafturile cu produse ambalate, al căror termen de garanție depășește 3 luni

 produsele promovate ca având extra-avantaje (de ex. margarină care scade colesterolul, brânzeturi light sau dulciuri fără adaos de zahăr)

alimentele din import, mai ales când ele există în varianta românească, dar și produsele exotice, pe care nu suntem genetic construiți să le metabolizăm

 produsele provenite din agricultura intensivă (fie că e vorba de cele vegetale sau animale) și alimentele extrasezon, coapte/maturate forțat. 


Pe de altă parte, NU trebuie să vă feriți de:

alimentele cu preț redus, aflate la limita datei de expirare-termenul de valabilitate indicat pe ambalaj precede cu mult alterarea reală a produsului

 mâncarea gătită, chiar dacă este ambalată și vândută în supermarket

 produse cu ambalaj mai puțin colorat/sofisticat, de la branduri mai puțin cunoscute, dar care au o listă “curată” de ingrediente (simple și puține)

 ambalajul mai mic, care conține produsul gata feliat/porționat, chiar dacă este mai scump
Fiți adepții lui “puțin și bun”!”, a transmis Mihaela Bilic, pe rețelele de socializare. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel