Dieta de 5 zile pentru sănătate și viață lungă. MENIU complet

Data publicării:
Foto Pexels.com
Descriere foto: Foto Pexels.com

Special dezvoltată și testată clinic, dieta pentru sănătate și viață lungă presupune să mănânci, timp de 5 zile, anumite alimente în stare cât mai aproape de cea naturală. Aceste alimente au puține calorii, astfel încât corpul să nu recunoască faptul că este hrănit și să consume din depozitele de grăsimi pe care și le-a făcut. Iată un exemplu de meniu complet

Dieta pentru sănătate și viață lungă este de fapt o dietă care imită postul (Fasting-mimicking diet). Ea înseamnă un program „de post" de 5 zile bazat pe produse și ingrediente naturale sănătoase, dar care au o valoare calorică redusă, astfel încât într-o zi să nu consumi mai mult de 1.000 de calorii. Organismul, practic, nu recunoaște că este și îl face să intre într-o stare asemănătoare celei din post, fără însă a ține post negru efectiv. Mănânci, dar prea puțin pentru nevoile lui zilnice. 

Dezvoltată științific și testată clinic, această descoperire nutrițională a fost inventată de cercetători de la Universitatea din sudul Californiei (USC). Condus de Dr Valter Longo, Institutul de Longevitate al USC reunește cercetări multidisciplinare în domeniul îmbătrânirii pentru a spori sănătatea umană.

Dieta care imită postul este bună, spun specialiștii americani, și pentru persoanele cu probleme digestive, ajutând la refacerea microbiomului intestinal, potrivit DC Medical.

Ce presupune dieta

Practic, dieta înseamnă să ții post 5 zile, mâncând doar vegetale și alimente slab calorice. Prima zi, spre exemplu, va conține alimente care să totalizeze 1.000 de calorii (10% proteine, 65% grăsimi sănătoase și 34% carbohidrați), pe când următoarele zile, vei mânca doar alimente care să însumeze 725 de calorii (9% proteine, 44% grăsimi și 47% carbohidrați).

Citește continuarea pe DC Medical și află ce alimente sunt permise în dietă și cum le poți combina.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel