Dieta anti STRES. Nutriționist Lygia Alexandrescu: Alimentele care combat insomnia și cele care nu ne lasă să dormim

Data publicării:
Somn, Unsplash.com/ Autor Alexandra Gorn
Descriere foto: Somn, Unsplash.com/ Autor Alexandra Gorn

Stresul și lipsa somnului pot avea efecte nefaste asupra sănătății. Nutriționistul Lygia Alexandrescu a dezvăluit ce ar trebui să mâncăm pentru un somn odihnitor și o stare relaxată. 

Potrivit nutriționistului, alimentația este foarte importantă în combaterea stresului și în tratamentul insomniei. Unele alimente pot ajuta la inducerea somnului, în timp ce altele nu ne lasă să dormim. 

Alimente precum: zarzavaturile, legumele cu frunze verzi, cerealele integrale, ciupercile de toate felurile, fructele, semințele, busuiocul, sunt surse bogate de carbohidrați complecși, care au un efect ușor sedativ deoarece cresc secreția de serotonina, neurotransmițătorul care induce somnul

Nutriționistul Lygia Alexandrescu recomandă consumul unui pahar de la pte seara, înainte de culcare, pentru a ombate insomnia. 

„Laptele conține triptofan care, prin transformarea sa biochimică în serotonină, induce somnul și previne trezirea precoce”, a declarat nutriționistul pentru Antena3. 


De asemenea, și salata verde are o reputație foarte bună de luptător împotriva insomniei. Acest lucru se datorează unor substanțe cu structura similară opioidelor care sunt prezente în salata. 

Ce alimente ar trebui evitate

Potrivit nutriționistului, există o serie de alimente care afectează calitatea somnului:  cafeaua, ceaiul negru, cola, alcoolul, nicotina, ciocolata, alimentele condimentate, aditivii alimentari, alimentele conservate, sarea și zahărul în exces. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel