De ce să bei 8-10 pahare de apă pe zi: 6 beneficii INCONTESTABILE pentru sănătate

Data publicării:
Unsplash.com/ autor Giorgio Trovato
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Giorgio Trovato

Organismul uman, la fel ca toate organismele vii de pe această planetă, este compus, în mare parte, din apă. Este recomandat ca o persoană să bea cel puțin 8-10 pahare de apă într-o zi pentru a se menține sănătoasă și în formă. Dar iată de ce e bine pentru sănătatea ta să bei atâta apă:

Apa e mai mult decât o necesitate pentru ființele umane, deși mulți dintre noi îi ignorăm valoarea pentru sănătate. Experții în tehnicile de supraviețuire spun că putem rezista 3 minute fără aer, 3 ore fără adăpost pe timp de viscol și 3 săptămâni fără mâncare. Dar tot ei subliniază că fără apă putem rezista, în medie, doar 3 zile. 

Apa nu numai că umple organismul, păstrându-l hidratat, dar ajută la pierderea în greutate și mai are câteva beneficii esențiale pentru sănătatea corpului uman. Iată 6 dintre ele, potrivit DC Medical:
 

1) Ne dă energie
Consumul mai mic de apă poate duce la reducerea motivației și la creșterea oboselii. Dacă organismul nu este suficient de hidratat, nu va avea suficientă energie pentru a face activități fizice care necesită rezistență și forță, iar în timp nici măcar pentru a îndeplini treburile și activitățile zilnice. De asemenea, apa reglează temperatura corpului și îl menține răcoros și controlat.

2) Funcționarea organismului, constipația și durerile de cap
Majoritatea proceselor chimice din organism au nevoie de apă pentru a se produce. De regulă, când suntem deshidratați, două simptome sunt primele care apar. Mai exact, deshidratarea este unul dintre principalele motive pentru apariția durerilor de cap și a constipației. Organismul are nevoie de lichid pentru a îndeplini funcțiile principale, cum sunt cele ale creierului, și ca să producă suficiente lichide în stomac pentru o digestie adecvată. Consumul a mai multă apă poate ajuta la ameliorarea durerilor de cap și a constipației.

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel