De ce ne îngrășăm. Mihaela Bilic, despre alimentele care ne compromit dieta: „Asta e provocarea mea”

Data publicării:
Mihaela Bilic, foto Facebook
Descriere foto: Mihaela Bilic, foto Facebook

Dr Mihaela Bilic, medic nutriționist, spune că perioada pandemiei este una care ne destabilizează din punct de vedere emoțional și psihic, astfel că avem tendința de a mânca mai mult și mai prost. Iată care sunt alimentele care ne compromit dieta.

 

Doctor Bilic spune că deși alunele și migdalele sunt sănătoase, în cantități mari, acestea devin bombe calorice, care ne compromit dieta, Mai mult, alimentele procesate ne pot aduce nu doar kilograme în plus, ci și probleme de sănătate. 

 

„Oamenii mânâncă mai nou migdale, alune, semințe. Toate oleaginoasele acestea sunt considerate super food. Sunt super food, dar ar trebui să mâncăm șapte-zece bucăți. Ori majoritatea persoanelor mănâncă cu punga.

Provocarea mea ar fi: încercați să nu mai mâncați alimente procesate, ci mâncare gătită. Când ai acasă o porție de ciorbă, atunci ai o mâncare gătită ale cărei ingrediente le-ai pus tu în oală și sunt mai aproape de niște ingrediente curate”, a declarat dr. Mihaela Bilic la „Sinteza zilei”, difuzată la Antena 3.


De asemenea, medicul atrage atenția asupra tendinței pe care o au oamenii de a se refugia în mâncare în această perioadă. 

Dacă nu am fi avut mâncarea câţi dintre noi ne-am fi decompensat din punct de vedere emoţional, psihic, adică nu vedem în mâncare şi acest sprijin ajutor pe care ea ni-l dă.

Frica anxietatea, nemulţumirea, nesiguranţa  până şi plicitiseala ne duce instictiv spre mâncare. În relaţia cu mâncarea am rămas la fel de instinctivi, adică mâncare egal stare de bine şi noi mâncam nu doar ca să ne hranim ci ca să ne liniştim”, a mai spus nutriționistul.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel