De ce ne certăm cu familia de sărbători. Lidia Fecioru: „Discuţiile apar încă de la cumpărături”

Data publicării:
Lidia Fecioru, captură video Youtube/ Ilinca Vandici
Descriere foto: Lidia Fecioru, captură video Youtube/ Ilinca Vandici

Lidia Fecioru vine cu câteva sfaturi prețioase, în prag de Ajun de Crăciun. 

Lidia Fecioru a vorbit în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, de pe Antena 3, despre discuțiile care stârnesc certuri în familii, de sărbători. Chiar dacă ar trebui să fie cea mai frumoasă perioadă din an, în care toți să ne bucurăm de cei dragi și de momentele petrecute împreună, adesea apar și discuții aprinse în sânul familie. În acest sens, bioenergoterapeutul explică faptul că principalele păreri în contradictoriu pornesc încă de la cumpărături, când cuplul are opinii diferite în mai multe privințe. 

"Discuţiile apar încă de la cumpărături. Unii se uită la invitaţi sau unde se duc ca musafiri şi se uită la ce cadouri să cumpere Cadourile trebuie cumpărate în funcţie de ce poartă omul. Îi cumperi ceva ce ar purta. Coşurile cu produse sunt o idee foarte bună. Poţi să pui şi nişte salam. Din păcate, este mai greu acum financiar. Poţi să faci o bucurie, totuşi.

Sunt şi mulţi bătrâni care nu îşi permit. Un coş îl poţi să-l faci unui om sărac. Mâinile care dăruiesc miros a trandafir", a spus Lidia Fecioru, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de la antena3.ro.

Poate te interesează și: Lidia Fecioru, leac pentru creșterea imunității: „E foarte vechi, se făcea la mănăstiri”

 

„De la bani începe cearta”

Chiar dacă ar trebui să ne bucurăm de tot ce ne oferă această perioadă, Lidia Fecioru explică faptul că anumite presiuni ne umbresc fericirea și ne fac să fim chiar mai stresați, decât în cealaltă perioadă din an. 

"Noi ne-am învăţat să fie abundenţă şi nu ştim ce mâncare să facem şi tot aşa. Oamenii să îşi facă provizii. Fiecare e cu lista. Soţul cu o listă, soţia cu o listă. Deci, de aici începe. De la bani începe cearta. Mai este şi oboseala şi presiunea pe tot ce înseamnă lume, pentru că fiecare dintre noi munceşte. Dacă ieşim în trafic iar ne enervăm pentru că stăm mult în trafic.

Oamenii tot ies, chiar dacă cumpără puţin. Presiunea sărbătorilor vine ca şi cum ar veni să-ţi taie cineva capul. Ai o presiune. De aici începe starea aceasta. Presiunea mare creşte şi în familie. Vin rudele în vizită. Chiar şi aia nepoftiţi. Şi lista cu invitaţi este altă probleme. Din punctul meu de vedere sărbătorile sunt ale familiei. Poate că tinerii gândesc altfel. Se duc în mall şi mănâncă la fast food.”, a continuat aceasta.

Citește și: Lidia Fecioru, sfat pentru a repara relaţia, după ce ai înşelat partenerul: "Nu se caută niciodată în telefon"

 

Lidia Fecioru, sfat pentru oameni

În acest sens, Lidia Fecioru le recomandă oamenilor în această perioadă să nu se mai lase conduși de lucrurile materiale, superficiale, și să privească esența și frumusețea sărbătorilor de iarnă. Mai mult, atunci când un scandal este pe cale să înceapă, bioenergoterapeutul ne recomandă să îl evităm și, în acest mod, să ajutăm la stingerea lui.

„Cine vrea să găsească sămânţă de scandal o găseşte şi în cel mai pacifist om. E important să îi dai importanţă omului de lângă tine. Şi să înţelegem că sărbătorile de iarnă nu sunt despre a mânca, ci pentru a ne bucura de naşterea Domnului, pentru a ne bucura de a fi împreună.

E important că ne avem unii pe ceilalţi. Masa de sărbători este un pretext pentru a ne apropia sufletele. Crăciunul are frumuseţea lui. E o tradiţie pe care trebuie să o menţinem vie. Să evităm discuţiile contradictorii. Să nu zicem că vai, noi avem dreptate. Să nu vii cu fel şi fel de apropouri. Sau dacă ştii că unele discuţii sunt cu trimitere către cineva", a mai spus Lidia Fecioru.

Pe aceeași temă: "Este aur pentru ficat". Lidia Fecioru, leacul pentru regenerarea celulelor hepaticeGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel