De ce ar trebui să mănânci ciocolată la micul-dejun. Motivul suprinzător care te scapă de o mare problemă

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

De ce ar trebui să mănânci ciocolată la micul-dejun. Cum îți influențează sănătatea.

Ciocolata nu este prima opțiune de luat în calcul la micul-dejun, însă potrivit cercetătorilor acest deliciu ar putea avea efecte benefice asupra sănătății. Cercetătorii spun că mâncatul ciocolatei la micul dejun ar putea avea ”beneficii neașteptate”, ajutându-vă să ardeți grăsimea corporală.

Ideea este că ciocolata îți activează metabolismul și te face să arzi grăsimile, precum și să reduci nivelul de zahăr din sânge pe parcursul zilei.

Oamenii de știință din Boston, Massachusetts, au administrat 100 g de ciocolată cu lapte la 19 femei aflate la postmenopauză, la o oră după ce s-au trezit și cu o oră înainte de culcare.

Studiul a fost randomizat și controlat, iar cercetătorii au comparat apoi creșterea în greutate și alte măsuri cu cele care nu au avut niciun aport de ciocolată, notează Metro.

Care sunt beneficiile consumului de ciocolată la micul-dejun

- Consumul de ciocolată dimineața sau noaptea nu a dus la creșterea în greutate;

- Consumul de ciocolată dimineața sau seara poate influența foamea și pofta de mâncare, compoziția microbiotei, somnul și multe altele;

- Un consum ridicat de ciocolată în timpul orelor de dimineață ar putea ajuta la arderea grăsimilor și la reducerea nivelului de glucoză din sânge.

Citește întreaga știre pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel