Dana Rogoz intervine în scandalul de la Premiile Gopo: Am încercat și să vorbesc despre hărțuire

Data publicării:
Dana Rogoz, foto Facebook
Descriere foto: Dana Rogoz, foto Facebook

Declarațiile actriței Viorica Vodă au creat un val de reacții, în mediul online, dar și printre oamenii din industria cinematografică. Dana Rogoz își arată susținerea față de colega sa și dezvăluie că și ea s-a lovit de asemenea situații și că a încercat să vorbească despre ele, dar nu a fost lăsată.

Actrița Viorica Vodă a fost prezentă pe scena celei de-a 16-a ediții a Premiilor Gopo, alături de colegii ei din filmul Filantropica, regizat de Nae Caranfil, care a sărbătorit 20 de ani. Aceasta a dat dovadă de foarte mult curaj și a ales să vorbească public despre sacrificiile impuse de lumea cinematografiei. Actrița a purtat un discurs puternic pe scenă, plin de emoție, despre cum a fost nevoită să facă terapie, pentru a trece peste hărțuirea din lumea cinematografiei.

Actrița Viorica Vodă, dezvăluiri ȘOCANTE: Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărțuirea sexuală din sistem

"Nu eram pregătită pentru tot ce a însemnat expunere și consecințele expunerii. Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărțuirea sexuală din sistem, nu din afara lui. Sunt foarte mulți directori de teatru, regizori, care se pare că m-au confundat cu personajul, atât de credibilă am fost. Să nu credeți că vreau acum să mă reinventez inițiind campania #meetoo from Moldova, pentru că vin din Basarabia. Nu. Nu despre asta e vorba. Spun asta pentru că simt acum, la 45 de ani, fiind mamă a doi copii și mai ales a unei fete, care este aici în sală și are exact vârsta acestui film, 20 de ani, ca pe viitor, când va fi la început și își va construi o carieră, să nu-i fie rușine, sa aibă curaj. Noi nu am avut. Toată generația noastră a crescut cu rușine, cu pudoare.", a declarat Viorica Vodă, pe scena Premiilor Gopo. 

Actrița a fost contrazisă de Mara Nicolescu, fosta soție a lui Nae Caranfil

"Îmi pare rău să aud povestea atât de tristă a Vioricăi, pe mine nu m-au confundat.", a fost replica dată de Mara Nicolescu.

"Da, dar tu erai iubita lui Nae și pe mine m-au confundat cu tine, de aceea m-au abordat.", i-a răspuns imediat Viorica Vodă.

Oana Pellea, reacție după scandalul de la Premiile Gopo: Doamna Viorica Vodă trebuie să dea nume

Dana Rogoz: „Am încercat și eu atunci să vorbesc despre hărțuire și am avut parte de tot felul de reacții de care, din păcate, a avut parte și Viorica”

„Din sală s-a simțit că acel moment, adevărat, curajos, emoționant, s-a lăsat liniștea și sunt convinsă că a vorbit în numele foarte multor femei. Am încercat și eu atunci să vorbesc despre hărțuire și am avut parte de tot felul de reacții de care, din păcate, a avut parte și Viorica aseară și, ce am constatat cu tristețe și aseară, este că noi nu știm să primim o astfel de veste și evident avem o fugă față de emoția asta nasoală, pe care o astfel de mărturisire o stârnește în noi”, a spus Dana Rogoz pe Instagram.

De asemenea, Dana Rogoz a comentat și reacția Marei Nicolescu și spune că ignoranța oamenilor din industria teatrului și a filmului este de neconceput.

„Din păcate, ceea ce s-a întâmplat aseară a fost o încercare de a ieși din acel moment și atunci au existat o serie de…să zicem, stângăcii, ale unora și comentarii deplasate, acele glumițe care vor să detensioneze, dar care fac foarte mult rău, pentru că pun victima într-o poziție inconfortabilă și oprește un lanț mai lung al acestor dezvăluiri”, a mai spus ea.

Tudor Chirilă, reacție în scandalul de la Premiile Gopo: „Să vorbim despre facultățile de teatru în care profesorii de actorie fac avansuri studentelor”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel