Oana Pellea, reacție după scandalul de la Premiile Gopo: Doamna Viorica Vodă trebuie să dea nume

Data publicării:
Sursa foto: Oana Pellea, Facebook
Descriere foto: Sursa foto: Oana Pellea, Facebook

Mai multe actrițe, printre care și Oana Pellea, au comentat situația ce a avut loc pe scena Premiilor Gopo.

Reacțiile generate de discursul ținut de actrița Viorica Vodă, în cadrul Premiilor Gopo, în care a susținut faptul că a fost hărțuită sexual de anumiți directori, regizori din lumea cinematografiei, continuă. De data aceasta, o postare făcută de actrița Lia Bugnar pe Facebook a adunat mai multe păreri pro și contra atitudinii luate de actrița din Filantropica, de a spune adevărul. Situația nu a rămas necomentată nici de Oana Pellea, care a spus faptul că Viorica Vodă trebuia să dea nume concrete.

"O actriță îi spune altei actrițe care are niște kilograme în plus față de ea "Draga mea, grăsimea nu ține loc de talent". Aceeași actriță îmi spune mie "Eu mi-am făcut copiii mei, tu ce-ai făcut? I-ai luat pe ai altora!". La petrecerea de după Gopo, aceeași actriță îl condamnă compulsiv pe un regizor că iubita lui a făcut avort. Tot acolo, aceeași actriță o face pe o alta "c***a care iei rolurile că te culci cu regizorii și care n-ai familie până la vârsta asta". Și încă, și încă. Aș inaugura cu această ocazie curentul #youalso. Poate găsim un loc în pollitically correctness și pentru asta.", a fost mesajul transmis pe Facebook de Lia Bugnar.

Recția Oanei Pellea

"Cum se numește această actriță? Te întreb pentru că nu înțeleg de ce nu se merge până la capăt în declarații. Cu nume. Și în declarațiile de la Gopo … așteptăm nume …Oamenii trebuie să fie responsabilizați, trebuie să-și asume faptele și să răspundă pentru ele. Altfel, rămâne o declarație în gol și atât! Doamna Viorica Vodă trebuie să dea nume…chiar dacă ar face-o după 20 de ani…", a fost comentariul lăsat de fiica lui Amza Pellea la postarea de mai sus. 

Actrița Nuami Dinescu a intervenit și ea

"Aici grasa de serviciu. Nu a fost concurs să nu mi se spună " păcat că ai o fată așa frumoasă, poate mai slăbești". Sau variațiuni pe tema.", a reacționat și Nuami Dinescu.

Discursul ținut de Viorica Vodă pe scena Premiilor Gopo

Actrița Viorica Vodă a fost alături de colegii ei din filmul Filantropica, regizat de Nae Caranfil, care a sărbătorit 20 de ani, pe scena Premiilor Gopo. Aceasta a dat dovadă de foarte mult curaj și a ales să vorbească public despre sacrificiile impuse de lumea cinematografiei. Actrița a purtat un discurs puternic pe scenă, plin de emoție, despre cum a fost nevoită să facă terapie, pentru a trece peste hărțuirea din lumea cinematografiei.

"Nu eram pregătită pentru tot ce a însemnat expunere și consecințele expunerii. Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărțuirea sexuală din sistem, nu din afara lui. Sunt foarte mulți directori de teatru, regizori, care se pare că m-au confundat cu personajul, atât de credibilă am fost. Să nu credeți că vreau acum să mă reinventez inițiind campania #meetoo from Moldova, pentru că vin din Basarabia. Nu. Nu despre asta e vorba.

Spun asta pentru că simt acum, la 45 de ani, fiind mamă a doi copii și mai ales a unei fete care este aici în sală și are exact vârsta acestui film, 20 de ani, la fel de frumoasă, sensibilă, talentată, studentă la Arhitectură, ca pe viitor, când își va croi o carieră și va fi la început, să aibă curaj, să nu-i fie rușine.

Atunci când va fi într-o lume a bărbaților sau a femeilor care, din educație sau lipsa de educație, nu îndrăznesc să spună niște lucruri. Noi nu am avut. Toată generația noastră am crescut cu rușine, cu pudoare.", a declarat actrița Viorica Vodă.

Citește și: Simona Gherghe, reacție în scandalul de la Premiile Gopo: Hărțuirea există în România în toate domeniile. Știu multe povești, inclusiv de la Facultatea de Jurnalism



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel