Cum te poate ajuta cafeaua să pierzi în greutate. Efectele miraculoase pe care sigur nu le știai

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Specialiștii au dezvăluit cum putem slăbi în timp ce ne bucurăm și de o ceașcă de cafea. 

Pentru mulți oameni, trezirea cu o ceașcă caldă de cafea este un ritual de dimineață fără de care nu pot trăi. Fie că o savurează simplă, cu un strop de lapte de cocos sau amestecată cu scorțișoară și miere, cafeaua înveselește cu adevărat ziua și te ajută să ai starea de spirit potrivită. Mai mult, spre mirarea tuturor, dacă ți-ai propus să scăpi de kilogramele în plus, dar mai ales de grăsimea de pe talie, obiceiul tău zilnic de a bea cafea poate fi deosebit de util, cel puțin asta spun experții. 

Vă prezentăm beneficiile adăugării cafelei la regimul de slăbire, cu toate că aceasta nu ar trebui să înlocuiască mesele sau gustările, potrivit Eat This. 

Cafeaua te poate ajuta să te simți sătul

Obiceiul tăuzilnic de a bea cafea poate favoriza senzația de sațietate sau de plenitudine. Acest lucru te poate ajuta să eviți mâncatul în exces sau gustările nesănătoase.

"Este, de asemenea, un lichid care, la fel ca apa, ajută la menținerea senzației de sațietate în rezervor sau în stomac și, prin urmare, vă poate ajuta să mâncați o cantitate mai adecvată de alimente dacă doriți să pierdeți în greutate", explică specialiștii. 

Te-ar putea interesa și: Hidratarea, importantă în perioada răcelilor. Pautov, despre soluția sa: Este singura perioadă în care e chiar bine să îi dai

Îți poate da un impuls de energie și îți poate porni metabolismul

Cafeaua care deține cofeină îți poate stimula energia și metabolismul, mai spun experții.

"Acel impuls de cofeină atunci când te trezești poate fi diferența dintre a face sau nu antrenamentul în acea zi. Mai ales ca mamă, cu siguranță îmi dă energie și mă motivează și face parte dintr-un ritual de dimineață liniștitor, așa că îi datorez cafelei o mulțime de dragoste. Bineînțeles, însă, asigurați-vă că vă concentrați și pe un somn de calitate și nu folosiți cafeaua în mod cronic pentru energie artificială.", ontinuă specialiștii. 

Cafeaua neagră este o băutură extrem de săracă în calorii

Dacă preferați să vă beți cafeaua neagră, specialiștii spunn că o ceașcă conține mai puțin de cinci calorii. Așadar, o simplă cană de cafea fierbinte, fără aditivi,  are zero zahăr și, practic, nicio calorie, ceea ce o face o băutură ideală de consumat dacă încerci să slăbești.

Atenție la produsele "extra" pe care le adăugați la ceașca de cafea


Sigur, s-ar putea să vă placă foarte, foarte mult cafelele cu lapte de sezon și cafelele aromate, dar acestea vă pot afecta serios progresul de pierdere în greutate. Multe persoane dezvoltă obiceiul prost de a-și încărca cafeaua cu creme, siropuri și frișcă și le transformă astfel în "bombe de zahăr" totale, spun specialiștii. Chiar și laptele de nuci, semințe și ovăz din zilele noastre sună ca niște alegeri mai sănătoase, dar sunt pline de zahăr adăugat.

"Indiferent dacă obiectivele tale de sănătate includ sau nu pierderea în greutate, ai grijă la suplimentele pe care le poți adăuga la cafea, care pot contribui la o cantitate semnificativă de calorii inutile și zahăr adăugat și grăsimi saturate în dieta ta. Limitați cafeaua la câteva cești sau mai puțin pe zi, astfel încât să nu vă facă nervos, să contribuie la creșterea anxietății sau să vă afecteze somnul pe timp de noapte. De asemenea, nu uitați că ea nu este apă și nu contribuie la menținerea unei hidratări corespunzătoare, așa că asigurați-vă că beți și suficientă apă.", continuă specialiștii.

Citește și: Ioana Ginghină, rețetă delicioasă de brioșe de post: „Fără lapte și zahăr”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel