Cele mai rele alimente pentru siluetă. Au calorii goale, avertizează nutriționiștii

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Nutriționiștii au identificat câteva alimente care pot avea un impact negativ asupra siluetei. 

Atunci când încerci să slăbești, există unele alimente și băuturi de care trebuie să te ferești cu orice preț. Acestea sunt pline de "calorii goale" și vor deraia complet tot efortul pe cre l-ai făcut până în prezent. Așadar, nutriționiștii au identificat câteva alimente care nu sunt deloc binevenite într-o dietă, potrivit EathThis.

1. Băuturile răcoritoare și cele energizante

Deși băuturile răcoritoare, băuturile energizante și băuturile pentru sportivi pot avea un gust bun, acestea sunt pline până la refuz de zahăr și nu oferă niciun nutrient. Prin urmare, aceste băuturi cu calorii goale sunt de evitat total!

"Ele cresc glicemia, provocând un vârf de energie urmat de o cădere. Când glicemia scade, aceasta semnalează creierului că are nevoie de mai multă energie, așa că te îndrepți spre zahăr pentru cel mai rapid stimulent pe care îl poți găsi. În plus, lichidele nu semnalează creierului că ai mâncat așa cum o fac alimentele, așa că tot își va fi foame.", explică nutriționiștii.

În loc să luați una dintre aceste băuturi zaharoase, optați pentru ceai, apă sau apă minerală cu lămâie sau lămâie verde.

2. Produsele de patiserie

Știm că dieta poate fi grea atunci când aroma ispititoare a produselor proaspete de patiserie lovește. Dar, din păcate, bunătățile apetisante, cum ar fi fursecurile, gogoșile și prăjiturile, sunt pline de zahăr, sare, cereale rafinate și grăsimi saturate care blochează arterele. Toate aceste ingrediente pot provoca inflamații, ceea ce face ca pierderea în greutate să fie mult mai dificilă și creșterea în greutate mult mai ușoară.

Alegeți, în schimb, o porție sănătoasă de fructe proaspete!

Te poate interesa și: Cum slăbești mâncând shaorma. Cristian Mărgărit te învață cum să transformi o shaorma calorică într-una dietetică

3. Majoritatea mezelurilor

Consumul unui porții de cârnați sau de crenvuști nu vă face niciun favor în cura de slăbire. Aceste cărnuri sunt pline de grăsimi saturate și, de obicei, de nitrați.

"Grăsimile saturate nu numai că înfundă arterele, dar creează și inflamații în organism, ceea ce duce la rezistența la pierderea în greutate. Nitrații cauzează deteriorarea ADN-ului care, de asemenea, creează inflamații în organism și îngreunează pierderea în greutate", explică specialiștii.

În loc să comandați un hot dog sau una dintre aceste cărnuri pline de grăsimi saturate, optați pentru pești grași precum heringul sau somonul, care au acizi grași omega-3, care scad inflamația și fac mai simple eforturile de slăbire.

4. Cartofii prăjiți

Cartofii prăjiți cu sare din fast-food - nu există nimic mai bun. Dar aceste gustări sunt puternic procesate, nu conțin fibre și fac ravagii în organism odată ce sunt ingerate. În plus, potrivit specialiștilor, sunt preparați la temperaturi ridicate în uleiuri de semințe instabile care devin foarte inflamabile, iari apoi sunt încărcați cu sare. Combinația dintre mâncarea prăjită și sărată te determină adesea să vrei mai mult, ceea ce va duce la exces, curând.

Dacă ai poftă totuși de cartofi, ia în considerare prepararea unui cartof mic la cuptor, cu tot cu coajă, care are "fitonutrienți bogați în antioxidanți și care scad inflamația".

Te poate interesa și: Sarea „ascunsă” din alimente. Bilic: „Prea multă dăunează grav sănătății”. Ce înseamnă un gram de sare?

5. Alcoolul

Nu în ultimul rând, alcoolul este bogat în calorii, accelerează pofta de mâncare și te face să fii mai permisiv cu ceea ce mănânci, "ceea ce este o rețetă pentru dezastru pentru talie", explică nutriționiștii.

Data viitoare când primești oameni la tine sau când ieși în oraș, ia în considerare alegerea unui vin sau a unei beri fără alcool.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel