Cum să slăbești mâncând pe săturate. Mihaela Bilic: „Cea mai simplă și rapidă cură de slăbire”

Data actualizării: | Data publicării:
Mihaela Bilic, captura video Youtube
Descriere foto: Mihaela Bilic, captura video Youtube

Mihaela Bilic a oferit câteva noi sfaturi cu privire la o dietă cât mai echilibrată. 

Mihaela Bilic este unul dintre cei mai populari medici nutriționiști din țara noastră. Tocmai datorită acestui lucru, medicul oferă regulat extrem de multe sfaturi despre dietă și un stil de viață sănătos, pentru cei care vor ajungă la numărul dorit de kilograme pe cântar. Și, pentru că toată lumea este în acestă perioadă din an în căutarea unei „rețete” minune pentru slăbit, Mihaela Bilic spune că aceasta există, ba chiar poți mânca oricât. Trebuie însă să respecți un plan alimentar mai strict. 

„Cea mai simplă și rapidă cură de slăbire după sărbători este cea cu ciorbă/supă. Mâncați de două ori pe zi câte un castron mare de supă caldă, indiferent că este dulce sau acră, cu multe legume, dar și cu carne, cartofi, orez sau paste făinoase. Fie că e ciorbă de perișoare, de fasole cu afumătură sau supă cremă de morcov, ciorba este alimentul ideal pentru slăbit: ține de foame câteva ore bune și are doar jumătate din numărul de calorii al unui fel principal. Hrănește, încălzește, hidratează și slăbește în același timp!”, a declarat Mihaela Bilic, potrivit Fanatik

Te poate interesa și: Leguma „fruct” cu multiple beneficii în sezonul rece. Bilic: Poate fi folosit în mâncăruri, garnituri sau deserturi

„Motivația nu poate veni din exterior, trebuie să o găsești în tine”

De asemenea, Mihaela Bilic spune că nu trebuie să așteptăm ca un factor extern să ne inducă ideea necesității pierderii kilogramelor. Chiar dacă foarte multe persoane trăiesc cu această concepție, este total greșit. 

„Motivația nu poate veni din exterior, trebuie să o găsești în tine. De obicei, suntem dispuși să facem efort doar atunci când primim o recompensă sau când ne este frică de o pedeapsă. Cei mai mulți bărbați își schimbă alimentația în momentul în care analizele de sânge sunt anormale și arată un risc de boală. Cât despre femei, motivația apare odată cu riscul de a fi trădate în dragoste. Din păcate, un stil de viață sănătos și echilibrat necesită efort, disciplină, educație și perseverență. Să avem grijă cu adevărat de ființa noastră, asta ar trebui să ne fie motivația!”, a continuat medicul nutriționist.

Citește și: Dieta cu dulciuri. Cum să mănânci desertul fără să te îngrași. Bilic: „Îngrașă mai puțin decât dacă e consumat ca o ...”

Obiceiuri sănătoase pentru o dietă reușită

Nu în ultimul rând, Mihaela Bilic a oferit câteva sfaturi excelente de urmat, pentru cei care vor să piardă câteva kilograme. În primul rând, este esențial să ne aranjăm foarte bine planul alimentar, care trebuie să fie respectat în fiecare zi cu strictețe. 

„Există o mulțime de lucruri bune și obiceiuri noi pe care le putem adopta. Primul la care mă gândesc este eliminarea ronțăielilor dintre mese. Faceți curățenie în programul alimentar și limitați-vă la 3 mese principale, fără nimic de ciugulit dulce sau sărat: nici migdale, nici covrigei, nici biscuiți.

Un alt obiectiv ar putea fi limitarea consumului de zahăr. Nu consumați niciun lichid care are calorii: nici sucuri fresh sau naturale, nici băuturi carbogazoase, nici bere sau alcool. Consumați fructele ca atare, mestecate, pe post de desert sănătos. Cât despre prăjituri, o dată sau de două ori pe săptămână, ca premiu sau recompensă.

Nu în ultimul rând, ajustați dimensiunea porției și încercați ca farfuria de mâncare să nu depășească dimensiunea palmelor voastre!”, a mai spus ea. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel