Cum poți slăbi sănătos 20 de kilograme. Cori Grămescu dezvăluie pașii: „Optimizarea hormonală pentru a susține apoi menținerea greutății”

Data actualizării: | Data publicării:
Cori Grămescu
Descriere foto: Cori Grămescu

Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates, vine cu o serie de sfaturi pentru persoanele care vor să slăbească un număr mare de kilograme. 

Nu e suficient să scazi în greutate. Cori Grămescu, semnal de alarmă pentru cei care vor să slăbească peste 20 de kilograme

„- 10 kg în 2 luni. Cum gestionezi o slăbire de 20 de kg ? 
Dacă aveți întrebări pe subiect, aștept întrebările voastre în comentarii și va răspund punctual. 
Multă lume greșește când socotește că o slăbire de 20 de kilograme este echivalentă cu 4 slabiri de 5 kg. E exact genul de abordare fără strategie coerentă care ține oamenii flamanzi, obosiți și descurajați de slăbire, pentru că nu adresează lucrurile esențiale în slăbirea de lungă durata : îmbunătățirea compoziției corporale pentru a avea un metabolism activ și optimizarea hormonala pentru a susține apoi menținerea greutății. 

Iată ce ai de făcut dacă ai de slăbit 20 de kilograme și vrei să ai succes: 


1. Apucă-te de sport, din prima zi. Fă exerciții statice cu greutăți și concentrează-te pe exerciții pentru spate, că să îți stabilizezi coloana și să scapi de durerile de spate. De asemenea, introdu măcar 60 de minute pe săptămâna de efort cardio low impact, pe zona 2-3 de cardio. De exemplu mers alert, vâslit, bicicletă staționară. Te va ajută să scapi de poftă de dulce și o să îți dea energie peste zi 


2. Mănâncă legume la fiecare masă. Ai nevoie de 900 de grame de legume și fructe pe zi că să poți să scapi de poftă de dulce - fibrele din legume ajută tranzitul și stabilizează glicemia, iar glucidele din legume și fructe se absorm mai lent și te feresc de pofte alimentare agresive. 


3. Mănâncă o porție de carne slabă sau peste de dimensiunea podului palmei la fiecare masă . Te va ajută să scapi de senzația de foame agresivă. 


4. Urmărește scăderea în cm în paralel cu slăbirea în kg - e adeseori mai relevanță pentru eficientă metabolică decât simplă fluctuație a cântarului. 


5. Dormi 7-8 ore pe noapte și învață să gestionezi stresul - îți va da rezistență necesară pentru a ține dietă, care în sine e un proces destul de greoi de gestionat prin perspectiva pregătirilor zilnice necesare. 


6. În slăbirea de lungă durata ai de gestionat 3 aspecte ce țîn de metabolismul tău : să îți ții glicemiile într-o zona sănătoasă renunțând la patiserie, dulciuri și crantanele uscate , să scazi rezistență la insulină din dietă echilibrată și sport și să îți controlezi consumul de grăsimi săturate și trans, că să aduci profilul lipidic cât mai aproape de zona normală. Trebuie să ții cont de lucrurile astea în paralel cu slăbirea, că să rezolvi de fapt cauza principala a îngrășării tale. 


7. Învață să mănânci dietetic și când eșți în vacanță, și când ești la dietă, și când ești în vizită. O slăbire amplă se poate face doar pe baza unei schimbări structurale permanente. Învață să gătești condimentat, dietetic și gustos și să introduci cu moderație unele produse calorice în dietă, într-o formă care să nu te destabilizeze. Aici este esențială educația nutriționala - să înțelegi câte calorii trebuie să mănânci și cum arată acele valori traduse în porții de mâncare reală. De asemenea, coachingul nutrițional te ajută să te ancorezi în emoțiile și gândurile corecte referitoare la mâncare, să nu mai privești mâncatul sănătos că pe o restricție permanentă, ci să îți găsești propriul drum spre echilibru. 


8. Ai răbdare. O slăbire de 20 de kilograme se poate opera în 5-8 luni, în niciun caz mai devreme de atât, și aici nu socotesc etapă de menținere controlată de după, atât de necesară stabilizării comportamentelor sănătoase și a metabolismului. Alocă-ți măcar acest timp pentru a înțelege pe îndelete ce ai de făcut cu corpul tău, că să te menții la o formă fizică sănătoasă și plăcută”, a explicat Cori Grămescu pe rețelele de socializare. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel