Cori Grămescu dezvăluie cum ne putem potoli POFTA de DULCE: „Este primul semnal al unui meniu dezechilibrat”

Data publicării:
Cori Grămescu, foto Facebook
Descriere foto: Cori Grămescu, foto Facebook

Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de fitness, spune că pofta de dulce poate fi ținută sub control. 

Cori Grămescu este de părere că putem ține în frâu pofta de dulce. Potrivit nutriționistei, pentru a scăpa de nevoia de a mânca zahăr, este nevoie de o disciplină alimentară. Practic, dacă includem mai multe legume consistente în meniu, organismul nostru nu va mai avea nevoie de atât de mult dulce. 

 

„Pofta de dulciuri este primul semnal al unui meniu dezechilibrat. Aceasta înseamnă că mâncăm prea puține glucide compleze și prea puține calorii per total. Această poftă de dulciuri devină apăsătoare, greu de controlat. Nu se întâmplă nimic dacă mâncăm o bomboană pe zi și ne facem o poftă. Este firesc, există produse special concepute ca să ne placă.

Însă majoritatea persoanelor cu care stau zilnic de vorbă se confruntă cu următoarea problemă. Încep să guste din bomboane și prăjituri și se ajunge la un consum de cantități mari de produse dulci. În aceste situații, apar problemele. Primul pas ar fi nu să ne restricționăm și mai tare, ci să mâncăm la fiecare masă legume consistente, precum mazărea și morcovul. Putem consuma cantități mici de cartofi, dulci sau normali, orez, hrișcă. Sunt surse bune de glucide cu o eliberare mai lentă. În plus, sunt bogate în fibre, ceea ce înseamnă că ne vor ține mai mult de foame. În plus, trebuie să ne asigurăm că ne acoperim necesarul zilnic de glucide” a explicat  Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție, în cadrul unui interviu video pentru CSID.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel