Cori Grămescu, cele 4 reguli de aur pentru o digestie sănătoasă: „Acest aspect este cel mai adesea ignorant”

Cori Grămescu, foto Facebook
Descriere foto: Cori Grămescu, foto Facebook

Cori Grămescu, antrenor de fitness și nutriționist, a dezvăluit care sunt cele 4 reguli de aur pentru o digestie sănătoasă. 

„Sunt câteva alimente care te ajută să îţi menţii starea de sănătate şi care totodată au efecte benefice asupra tranzitului intestinal, dar sunt și alte aspecte, bine de știut, legate de masă, activitate.

1. Hidratare optimă - În primul rând, pentru a avea un tranzit intestinal bun este esenţial să asigurăm un nivel optim de hidratare. Consumă cel puţin 2 litri de apă pe zi şi evită băuturile diuretice – ceaiuri de slăbit sau pentru eliminarea retenției de apă, cafea în exces, alcool.


2️ Activitate fizică regulată - Activitatea fizică moderată şi regulată face minuni atât pentru muşchi, cât şi pentru întreţinerea unei digestii sănătoase. Nu uita de cele minim 30 de minute de mişcare zilnică, pentru a avea o stare bună de sănătate fizică.

3️ Alimente pentru o digestie optimă - Include în alimentaţia ta zilnică seminţe de in şi de quinoa, precum şi fibre solubile din konjac pentru o digestie optimă. Chiar dacă par nişte ingrediente exotice, fac minuni pentru digestie.

4️ Program regulat - Nu în ultimul rând, e important să ai un program regulat de mese. Un tranzit intestinal bun se creează şi se întreţine printr-un program regulat de mâncare, somn şi un ritm constant al defecaţiei.

E important să mergi la toaletă atunci când simţi nevoia să o faci, iar dacă ai deja probleme cu constipaţia încearcă să construieşti un reflex mergând la toaletă în fiecare zi, la aceeaşi ora dimineaţă şi seară, încercând timp de 10 minute să ai scaun. Acest aspect al “antrenamentului digestiv” este cel mai adesea ignorant în contextual unei vieţi foarte aglomerate, dar e un instrument foarte util în combaterea constipaţiei şi asigurarea unui tranzit digestiv corect”, a explicat Cori Grămescu.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Dată: 04 Martie 2021, 13:32 | Categorie: Diete
Get it on App Store Get it on Google Play