Cori Grămescu, adevărul despre dietă: „Slăbirea are foarte puțină legatură cu motivația”

Data publicării:

Cori Grămescu, nutriționist, antrenor de fitness și life coach, vorbește despre procesul de slăbire și despre cât de importantă este motivația în obținerea unor rezultate pe termen lung.

„În principiu, un proces de schimbare corporală, de sport, de dietă, de reconfigurare a stilului de viață  reprezintă, în primul rand, întru totul un efort de organizare. Amintesc mereu clientelor mele că slăbirea  are foarte puțină legatură cu motivația.  Poți să ai toată motivația din lume, dar dacă nu ai cumpărăturile făcute, dacă nu ai în casă mâncarea potrivită și nu ai timp în programul tău pentru sport, motivația se duce pe apa sâmbetei, nu o poți folosi la nimic. Motivația apare pe parcurs când vezi rezultatele și scade atunci când ți-ai atins obiectivul.Dacă nu te organizezi cum trebuie, din păcate, rezultatele întârzie să apară. 

Organizarea este și ea un efort pentru că presupune să nu lași lucrurile la întâmplare, presupune să anticipezi, să te gândești în permanență ce urmează să se întâmple, ce ai de făcut și care este responsabilitatea ta față de tine. 

Organizarea se afla totuși într-o zonă plictisitoare a procesului pentru că nu e nimic fantastic să stai mereu cu liste; listă de cumpărături, planul de organizare a muncii, a timpului tău sau cu calculatorul de înlocuiri alimentare. Însă, dacă pornești de la început cu mentalitatea ce vei reuși să îți atingi obiectivul, atunci ai mult mai multe șanse să realizezi ceea ce ți-ai propus. Oamenii care reușesc să traverseze cu succes un progam de slăbire și de reechilibrare corporală, care reușesc să gestioneze momente dramatice, precum cele în care mănâncă ce nu trebuie sau tind să mănânce pentru a masca anumite stări emoționale, sunt cei care gândesc că se poate și acordă atenție organizării vieții lor. 

Să nu vă gândiți doar în termeni de alb sau negru când începeți procesul vostru de reechilibrare corporală pentru că nu înseamnă că nu veți mai mânca niciodată ciocolată sau ceea ce vă place dacă treceți printr-un astfel de proces.Trecerea către echilibru alimentar se face cu ajutorul unui plan de menținere care, în general, conține cam 1800 de kcal și vă permite să mâncați 10-15% din caloriile de menținere din alimente sau preparate care vă plac. Adică, 180 calorii pe zi ce pot reprezenta ceva dulce, de exemplu. Atâta vreme cât vă păstrați în limita bunului simț al consumării de alimente mai puțin nutritive, procesul reconfigurării stilului de viață este unul plăcut și blând și vă oferă libertatea de a vă bucura de viață  pe deplin”, a explicat Cori Grămescu pe pagina ei de Facebook. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel