Cori Grămescu, 7 trucuri simple de slăbit. Motivul pentru care nu reușești să scapi de kilogramele în plus, oricât ai încerca

Data actualizării: | Data publicării:

Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de fitness, vine cu șapte sfaturi prețioase pentru slăbit, adresate, în special, celor care au tot încercat să scape de kilogramele în plus, dar nu au reușit. 


„Ce să faci dacă nu reușeșți să slăbeșți? 


Pentru fiecare rezultat wow de slăbire, de obicei sunt mult mai mulți alți oameni care încearcă să slăbească și nu reușesc. 
În general, că medie în industrie, procentul de succes e de 10%. Dintre clienții care lucrează 1-1 cu mine 80% își ating și mențin  obiectivul.
Iată ce poți să faci dacă eșți însă în restul de 90% de oameni care încearcă să slăbească, dar reușesc marginal sau deloc. 


1. Lasă vinovăția deoparte. 
Slăbirea nu are nicio conotație morală, nu eșți un om mai bun dacă reușeșți să slăbeșți și un corp de dimensiune mai mică nu spune nimic despre valoarea ta umană. Dacă îți propui să slăbești și nu reușești ai cel mult un proces ineficient de organizare a meselor și de aliniere a acțiunilor cu obiectivele de slăbire, dar nimic mai mult. Cu cât reușești să decuplezi mai rapid judecățile și vinovatiile de nr de kilograme pierdute sau nu, cu atât mai curat o să fie procesul tău de slăbire. 


2. Fă-ți ordine în programul zilnic. Slăbirea necesită organizare și disciplină, înainte de orice altceva. Oamenii care slăbesc eficient au un program ordonat de somn, mese, sport și activități fizice ușoare, își fac cumpărăturile în mod organizat și gătesc destul de mult acasă. Dacă tu trăieșți un haos permanent îți scazi șansele de a slabi. 


3. Educa-te pe bune în privința balanței energetice, deficitului caloric și a fractiilor de macronutrienti necesar pentru slăbire. O înțelegere profundă, solidă, a regulilor alimentare îți ușurează procesul decizional la fiecare masă. Dacă nu vrei să citeșți, un meniu pre-construit pentru tine  te poate ajută să ai o schemă limpede de mese. Însă nu uită să întrebi de fiecare dată de ce trebuie să mănânci așa , sau în alt fel.

 
4. Învață să îți setezi obiective în mod eficient - în ciuda părerii generale, motivația nu e ceva ce se întreține de la sine. Este un întreg proces cognitiv în spate care te ajută să te menții motivat. Un obiectiv eficient este un obiectiv specific, congret, cu un calendar clar și care se bazează pe o serie de acțiuni concrete care susțîn atingerea acelui obiectiv, pe care le planificăm și monitorizăm constant. De exemplu, "Vreau să încerc să slăbesc" versus " O să slăbesc 15 kilograme în 4 luni" sunt două obiective complet diferite. Primul e slab, imprecis și care nu incumbă niciun fel de responsabilitate din partea emitentului, pe când al doilea e clar, pozitiv și cu un timeline. Pasul 2 este să îmi clarific pașii de urmat, împărțiți pe săptămâni, și să mă asigur că săptămâna de săptămâna îmi urmez și ating obiectivul intermediar. Succesul repetat în atingerea targetului intermediar creează încredere în sine, satisfacție și motivația de a continuă. 

 


5. Învață să îți creezi satisfacție în mod constant din altceva decât mâncare. Mulți adulți au că unice surse de plăcere mâncarea și alcoolul. Câtă vreme singurul filon de bunăstare emoțională vine din acea direcție, e imposibil să decuplezi mâncarea de "rolul" de  generator de satisfacție și plăcere. Investește timp în a descoperi alte modalități de a-ți crea plăcere în viață, de a construi un sistem de bucurioare și împlinire care să îți acopere nevoile emoționale. De la cultivarea unor hobby-uri la a construi relații sociale și emoționale împlinite, acest acespt adeseori trecut cu vederea este foarte important în economia unui proces de slăbire. 


6. Caută să înțelegi pe bune de ce vrei să slăbeșți, pentru că asta îți va întreține energia pentru efortul solicitat de proces . De exemplu, multă vreme mă chinuiam să îmi spun că motivația mea de a slabi vine din dorința de a fi mai sănătoasă. În realitate, driverul meu principal a fost acum 20 și ceva de ani să arăt bine, să mă simt atrăgătoare. Apoi, decizia de a avea grijă de corpul meu a avut mult de-a face cu procesul de creștere a stimei de sine, de a-mi întări intern conștiința faptului că pot să îmi îndeplinesc dorințele și obiectivele, că mă respect suficient că să fac efort pentru mine și că sunt performanță cu ceea ce îmi propun. După 35 a început să fie în sfârșit vorba despre sănătate, despre a gestiona un bagaj de patologii din familie, despre a-mi reface corpul și mintea după sarcinile pierdute și tratamentele hormonale, despre a îmbătrâni cu demnitate în scenariul în care va trebui să mă îngrijesc singură la bătrânețe. Însă claritatea de a înțelege de ce vrei să slăbeșți de fapt e fundamentală în proces. 

 

7. Găsește aliați în procesul tău de slăbire. Adeseori familia și prietenii sunt exact cei care contribuie la dezechilibrele alimentare, căci nu degeaba se spune că "obezitatea circulă în familie". Suntem suma celor mai apropiați 5 oameni din viață noastră, take a really close look la oamenii cu care petreci cel mai mult timp în viață de zi cu zi și o să vezi cine eșți. Că să te schimbi, ai nevoie de un cerc de suport nou, aliniat cu "your future self", cu ceea ce îți doreșți să devii. Caută aliații ăștia în comunitățile care îți susțîn devenirea - fă-ți prieteni la sala, mergi în retreat-uri de slăbire


8. Învață să perseverezi și să "lucrezi" inteligent . Slăbirea e printre cele mai simple procese, însă mulți oameni fie renunta prea repede pentru că încep cu o înfometare agresivă, fie nu reușesc să își organizeze mesele și trăiesc într-o permanentă improvizare a dietei lor. Dacă vezi că un ritm de slăbire accelerat nu e pentru ține, rămâi la 2 kg pierdute pe luna și învață cum atingi acel target, apoi decizi dacă vrei să pui mai mult efort pentru un proces mai accelerat. 

9. Cere sprijinul profesioniștilor. Poți lucra mai eficient dacă faci echipa cu un profesionist care să îți eficientizeze procesul”, a explicat Cori Grămescu pe rețelele de socializare. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience