Condimentul senzațional pentru slăbit. 120 mg pe zi scad tensiunea, pot preveni cancerul de colon, Parkinson și Alzheimer

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Care este condimentul ideal pentru slăbit, care, dovedit studiilor, ajută la tratarea cancerului de colon, al bolilor Parkinson și Alzheimer.

Este apreciat de mii de ani atât pentru gustul său, dar și pentru proprietățile sale medicinale, iar știința modernă a confirmat acum ceea ce oamenii știau de mult timp. 

Este vorba despre scorțișoară, un condiment care are mai multe beneficii dovedite pentru sănătate.

Scorțișoara este un condiment care se obține din scoarța interioară a copacilor cunoscuți științific sub numele de Cinnamomum. Scorțișoara este obținută prin tăierea tulpinilor copacilor de scorțișoară. Apoi se extrage scoarța interioară și se îndepărtează părțile lemnoase.

Mirosul și aroma distincte ale scorțișoarei se datorează părții uleioase, care este foarte bogată în compusul cinnamaldehidă, un compus despre care oamenii de știință cred că este responsabil pentru majoritatea efectelor puternice ale scorțișoarei asupra sănătății și metabolismului.

Există două tipuri principale de scorțișoară:

Scorțișoara de Ceylon: Cunoscută și sub numele de scorțișoară "adevărată".

Scorțișoara Cassia: Varietatea cea mai răspândită astăzi și la care oamenii se referă în general ca fiind "scorțișoară".

Acesta a fost folosit ca ingredient de-a lungul istoriei, datând încă din Egiptul Antic. Pe vremuri era rară și valoroasă și era considerată un cadou demn de regi. În prezent, scorțișoara este ieftină, disponibilă în orice supermarket și se găsește ca ingredient în diverse alimente și rețete.

Iată 9 beneficii uimitoare pentru sănătate ale scorțișoarei, susținute de cercetări științifice

Pe scurt, înainte de toate, scorţişoara accelerează arderea grăsimilor, reduce pofta de mâncare și oferă o senzație de sațietate pentru mai mult timp.

1. Scorțișoara, încărcată cu antioxidanți

Antioxidanții vă protejează organismul de daunele oxidative cauzate de radicalii liberi, iar scorțișoara este încărcată cu antioxidanți puternici, cum ar fi polifenolii.

Într-un studiu care a comparat activitatea antioxidantă a 26 de condimente, scorțișoara a ajuns să fie câștigătoarea clară, depășind chiar și "superalimentele" precum usturoiul și oregano.

De fapt, este atât de puternică încât scorțișoara poate fi folosită ca un conservant alimentar natural

2. Scorțișoara, proprietăți antiinflamatorii

Inflamația este incredibil de importantă. Ea ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor și să repare leziunile tisulare.

Cu toate acestea, inflamația poate deveni o problemă atunci când este cronică și îndreptată împotriva țesuturilor proprii ale corpului tău.

Scorțișoara poate fi utilă în această privință. Studiile arată că acest condiment și antioxidanții săi au proprietăți antiinflamatorii puternice.

Citește continuarea pe dcmedical.ro



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel