Cinci semne care-ți indică faptul că nu consumi suficiente legume cu frunze verzi. Specialiștii trag un semnal de alarmă

Data publicării:
Sursa foto: freepik.com
Descriere foto: Sursa foto: freepik.com

Nutriționiștii au identificat câteva simptome pe care le poți simți și care îți pot spune faptul că trebuie să-ți schimbi rapid alimentația.

O dietă cât mai atent urmată este cheia sănătății tale, iar fructele și legumele bogate în fibre ar trebui să fie prezente în meniul zilnic, spun experții. În special, legumele cu frunze închise sunt considerate a fi unele dintre cele mai nutritive alimente, pe care le poți mânca, fiind pline de vitamine și minerale importante, care susțin funcțiile esențiale ale organismului uman.

Cu toate acestea, dacă varza kale, rucola și spanacul nu ocupă un loc fruntaș pe lista ta de alimente preferate, există o șansă destul de ridicată ca să ratezi unele dintre beneficiile acestui grup de superalimente. S-ar putea chiar să observi anumite semne sau simptome care sugerează că nutriția ta nu este cea mai corectă, semne pe care însă poate că le eviți. 

"Este important să rețineți că aceste simptome  nu indică neapărat o lipsă de frunze verzi în alimentație, deoarece pot fi cauzate și de alți factori", sun specialiștii, potrivit Bestlife.

Citește și: Carmen Brumă, rețetă de salată cu fructe de mare și pepene galben: „Ideală pentru sezonul cald. Mi se pare senzațională”

Iată care ar putea fi semnele care să indice că nu consumi destule legume verzi

1. Ești constipat

Primul semn care își poate indica faptul că nu mănânci suficiente legume cu frunze verzi este constipația.

"Legumele cu frunze verzi sunt bogate în fibre, care ajută la promovarea unei digestii sănătoase și la prevenirea constipației. Dacă cineva se confruntă cu mișcări intestinale rare sau cu dificultăți la eliminarea scaunelor, acest ar putea indica o lipsă de fibre alimentare din legumele cu frunze verzi", spun nutriționiștii.

Cu toate acestea, constipația poate avea și o serie de alte cauze, iar printre acestea se pot număra lipsa de exerciții fizice, nehidratarea adecvată, depresia și multe altele.

2. Te confrunți cu deficiențe de vitamine

Faptul că nu mănânci suficiente legume cu frunze verzi poate duce, de asemenea, la anumite deficiențe de vitamine, spun experții.

"Frunzele verzi sunt pline de vitamine și minerale esențiale, inclusiv vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, și fier", explică Johannes Uys, medic generalist la Broadgate General Practice. "Dacă săriți peste aceste verdețuri, în dieta dumneavoastră se pot provoca deficiențe nutritive, ceea ce poate duce la simptome precum oboseala, slăbirea funcției imunitare, vindecarea slabă a rănilor și sănătatea osoasă afectată."

VEZI și: Pătrunjelul, aliment minune. Mihaela Bilic: Conține mai multă vitamina C decât sucul de lămâie

3. Ai energia scăzută

Atât fierul, cât și magneziul joacă un rol crucial în capacitatea organismului de a menține un nivel optim de energie, iar în dieta multor persoane, verdețurile cu frunze închise la culoare sunt o sursă majoră de acești nutrienți.

"Un aport inadecvat al acestor nutrienți poate duce la oboseală și scăderea energiei. Aportul zilnic recomandat de fier pentru adulți este de aproximativ opt până la 18 miligrame, iar pentru magneziu, acesta este de aproximativ 310 până la 420 miligrame", explică Osbaldeston.

4. Observi mai multe probleme la nivelul pielii

Un alt potențial semn că nu mănânci suficiente frunze verzi este faptul că dezvolți probleme ale pielii. Potrivit experților, acest lucru se datorează faptului că „frunzele verzi conțin antioxidanți și fitochimicale care promovează o piele sănătoasă”. Un consum inadecvat al acestor legume poate contribui la probleme ale pielii, cum ar fi uscăciunea,sau tenul tern.

Acest lucru înseamnă, de asemenea, că, dacă observi simptome ale pielii, schimbarea dietei ar putea fi primul lucru la care să te gândești. 

5. Ai probleme cu greutatea

Frunzele verzi sunt sărace în calorii și bogate în fibre, ceea ce înseamnă că te pot sătura și pot reduce foamea în exces. Acest lucru le face pe acestea și alte legume bogate în fibre un instrument util pentru gestionarea durabilă a greutății.

"Fără a mânca suficiente frunze verzi în dieta dumneavoastră, este posibil să vă fie mai greu să vă mențineți o greutate sănătoasă pe termen lung”, mai spun experții.

Citește și: Ananasul, fructul minune pentru sănătatea ta. Cinci beneficii pe care nu le știai



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel